Sport

Pregršt medalja za karatiste „Užica“

Posted: 17. oktobra 2016. u 09:43   /   by   /   comments (0)

Na Kup-u uže Srbije održanom u Čačku u nedelju 16. oktobra karatisti KK „Užice“ osvojili su 4 zlatne, 4 srebrne i  4 bronzane medalje. Kup je održan u Čačku, u nedelju 16. oktobra , i ujedno je bio kvalifikacioni turnir za Školsko prvenstvo Srbije.

U katama ekipno pionirke 2005 god., u sastavu Gajić, Ilić i Bajić zauzele su drugo mesto. Luka Bakić 2006 zeleni pojas osvojio je zlatnu medalјu, a Luka Trebješanin u istoj kategoriji bronzanu medalјu. U kategoriji pionirki 2005 zeleni pojas, Petra Gajić i Marija Bajić zauzele su treća mesta. Lidija Trmčić 2004 apsolutna kategorija posle tri pobede osvojila je zlatnu medalјu.
U borbama u kategoriji 2006 do 35 kg, Luka Trebješanin je posle tri sjajne pobede osvojio zlato, Uroš Arsenijević do 40 kg poražen je u finalu i osvojio srebro. U ženskoj konkurenciji,  Andreja Kovčić 2004 do 45 kg osvojila je zlatnu medalјu, a Lidija Trmčić do 40 kg bronzu. U kategoriji 2003 do 54 kg Jana Radović poražena je u finalu i zauzela drugo mesto.
Trener Miloš Ršumović je ovom prilikom izjavio:

-Na današnjem turniru, naši takmičari su pokazali visok nivo posvećenosti i borbenosti. Sledeće sedmice je Kup Srbije, na koji su plasirani, pored osvajača medalјa, i Ognjen Petrović i Aleksandra Rogić u borbama. Nadam se da dobar rezultat neće izostati.

M.M./ izvor: KK Užice