Najava, Umetnost

Predstavljanje romana „MilaMar“ Mile Filipović u Užicu

Posted: 2. oktobra 2019. u 09:00   /   by   /   comments (0)

U Svečanoj sali Gradske kuće Užice u četvrtak, 3. oktobra, biće predstavljen roman „MilaMar“ autorke Mile Filipović.

Petar V. Arbutina je, o romanu, rekao da se  radi o „svedočanstvu o teškim lekcijama života i uzvišenom žrtvovanju za ljubav. I istinama koje bole i bolovima koji postaju najteže istine našeg života. Ljubav se ne troši u našim zanosima i strastima samo onda kada dobije snagu postupka i vrlinu žrtve. Vredi samo onda kada stoji naspram smrti, jer samo tada ima šansu da dosegne večnost. Mila Filipović je uspela da ispiše svedočanstvo o takvoj ljubavi, o „svetom tlu“ koje zasluže samo najiskreniji i oni koiji su u ljubavi pronašli smisao i u patnji milost“.

Na književnoj večeri koja počinje u  19 časova govoriće autorka, Mila Filipović, književni kritičar Petar Arbutina i Nada Selaković, novinar i prevodilac. Odlomke iz romana čitaće glumci Goran Šmakić i Dragana Vranjanac.

Mila Filipović je rođena u Užicu gde je živela i radila kao novinar užičkih „Vesti“ i glavni i odgovorni urednik „Radio Užica“. Diplomirala je na Odseku za novinarstvo Fakulteta političkih nauka u Beogradu i magistrirala na Odseku za slavistiku na Univerzitetu države Ilionis u Čikagu. Živi i radi u Čikagu.

Godine 2000. objavila je roman „Koncentrični krugovi“ u koautorstvu sa Snežanom Bošković , a 2014. zbirku kolumni „Pogled popreko“. Roman „MilaMar“ izašao je u izdanju izdavačke kuće „Znak“ iz Beograda 2019. godine.

Organizator promocije je  „Užička nedelja“.

M. Nikolić

Uslovi korišćenja: Internet sajt i svi tekstovi, logotipi, grafika, slike, audio materijal i ostali materijal na ovom internet sajtu (u daljem tekstu: Sadržaj), jesu autorsko pravo ili vlasništvo Portala Pasaž, ili su na internet sajt postavljeni uz dozvolu vlasnika ili ovlašćenog nosioca prava. Korišćenje Sadržaja, osim na način opisan u ovim uslovima korišćenja, bez pisane dozvole vlasnika Sadržaja je strogo zabranjeno. Portal Pasaž će zaštiti svoja autorska prava, svoja prava intelektualne svojine i ostala srodna prava, kao i druga prava, u najvećoj meri dozvoljenoj zakonom, uključujući i krivično gonjenje.