Umetnost

Predstavljanje nagradnog konkursa „Evropski dnevnik“

Posted: 2. decembra 2018. u 11:53   /   by   /   comments (0)

U utorak 4. decembra u Narodnoj biblioteci Užice biće održana promocija publikacije „Evropski dnevnik“  u okviru koje će biti predstavljen nagradni konkurs za srednješkolce čija je glavna nagrada sedmodnevno putovanje u jednu ili više država EU u maju 2019. godine.

Publikacija „Evropski dnevnik“  pokriva širok spektar informacija o Evropskoj uniji, njenim vrednostima, institucijama, a poseban deo posvećen je odnosu EU i Srbije. „Evropski dnevnik“ je prvenstveno namenjen profesorima kao pomoćno nastavno sredstvo i srednješkolcima. Teme koje obrađuje tiču se preduzetništva, prava i odgovornosti, održivog razvoja, zdravlja i bezbednosti , kao i tema: društvo u kome živim.

Ovogodišnji konkurs namenjen srednješkolcima otvoren je do 21. februara 2019. i u propozicijama konkursa navedene su sledeće teme :

-EU i ja

-EU i Srbija

-Čuvajmo našu životnu sredinu

-Zdravi stilovi života

-Aktivno građanstvo

-Prevencija nasilja

Promocija „Evropskog dnevnika“ u užičkoj biblioteci počinje u 13 časova, a za dodane infromacije o propozicijama konkursa mogu se dobiti i na web adresi: www.evropski dnevnik.rs.

Najavljeno dešavanje kao i konkurs realizuju se  kao deo aktivnosti programa EUTEKA koji sprovode biblioteke širom Srbije.