Plus

Predstavljanje knjige „Planina koja me je volela“ u Arilju

Posted: 20. aprila 2019. u 08:53   /   by   /   comments (0)

Knjiga „Planina koja me je volela“ autora Milana i Miodraga Pajevića biće predstavljena publici u Sokolskom domu Arilje u subotu 20. aprila u 20 časova.

Na književnoj večeri , pored koautora, Milana Pajevića govoriće i  Zoran Kolundžija, osnivač i direktor IK Prometej iz Novog Sada, Pavle Simjanović, dramaturg, i Muharem Bazdulj, pisac, prevodilac i novinar, koji je i recezent knjige.

Milan Pajević,  inače inžinjer po struci, sada penzioner, već se potvrdio i u književnom stvaralaštu, budući da je njegovo prvo delo „Pitao bih, koga da pitam“ doživelo veliki uspeh među čitalačkom publikom. Sadržaj ove, druge po redu,Pajevićeve knjige jeste  u književnoj formi  obrađena elektronska pisma između njega i njegovog oca.  Četvorogodišnja prepiska koja obuhvata 150 pisama pored snažne poruke o porodičnim odnosima na relaciji otac- sin, svojevrsno je svedočanstvo jednog vremena: prilika, događaja i međuodnosa.

Organizator ovog književnog događaja je Narodna biblioteka Arilje.

M. Nikolić/ Foto: M. Pajević, privatna arhiva

 

Uslovi korišćenja: Internet sajt i svi tekstovi, logotipi, grafika, slike, audio materijal i ostali materijal na ovom internet sajtu (u daljem tekstu: Sadržaj), jesu autorsko pravo ili vlasništvo Portala Pasaž, ili su na internet sajt postavljeni uz dozvolu vlasnika ili ovlašćenog nosioca prava. Korišćenje Sadržaja, osim na način opisan u ovim uslovima korišćenja, bez pisane dozvole vlasnika Sadržaja je strogo zabranjeno. Portal Pasaž će zaštiti svoja autorska prava, svoja prava intelektualne svojine i ostala srodna prava, kao i druga prava, u najvećoj meri dozvoljenoj zakonom, uključujući i krivično gonjenje.