Najava, Plus

Predstava „Plastika“ u Sokolskom domu Arilje: 6. mart

Posted: 3. marta 2017. u 00:08   /   by   /   comments (0)

Narodna biblioteka Arilje organizuje gostovanje pozorišne predstave „Plastika“ koja će biti odigrana 6. marta u sali Sokolskog doma u 20 sati.

Junakinje ove komedije sa dramskim elementima su poznate glumice sa bogatim biografijama, Suzana Petričević i Nela Mihailović, od kojih ćemo pomenuti tek neke: Suzanine u komadima  „Poslednja šansa“, „Divan dan“, „Majka hrabrost i njena deca“, a Neline u predstavama Narodnog pozorišta „Knjiga druga“, „Mali bračni zločini“ i „Ženski orkestar“.

Likovi koje one glume u predstavi nose velike ožiljke na duši iz proteklih 25 godina koje ni plastika ne može da izbriše. Dok čekaju estetskog hirurga započinju razgovor i poveravaju se međusobno šta ih zapravo muči. Iako su ima karakteri veoma različiti, zapravo su mnogo slične…Kako kažu ova komedija je namenjena ženama u najboljim godinama.

Iako se Suzani i Neli privatni i poslovni životi prepliću jer su pre 18 godina postale zaova i snaja ,prvi put su zaigrale zajedno u pozorištu u predstavi „Plastika“ koju je Suzana režirala po tekstu Stavana Koprivice.

Na festivalu Duodrame u Topoli 2016. godine predstava „Plastika“ je proglašena za najbolju predstavu po oceni publike.

S. Jovašević