Sport, Vesti

Predrag Damnjanović šampion Evrope u kik boksu

Posted: 3. oktobra 2015. u 11:23   /   by   /   comments (0)

Glavna borba i meč za profesionalnog šampiona Evrope održan je 02.oktobra sa početkom u 21.30 časova u Hali sportova u Užicu između Predrag Damnjanović „Sloboda UE Lavovi“ (Užice,Srbija) i Gronau Šandor (Mađarska). Užičaninu je ovo bio prvi profesionalni meč na kome je osvojio titulu novog prvaka Evrope u kik boksu.
Odlukom prvog sudije Predrag Damnjanović je dobio 49, a Šandor Gronau 47 poena. Drugi sudija dodelio je 48 poena za Užičanina dok je Mađar dobio 47 poena, a poslednji sudija je dodelio takođe 48 poena za domaćina, dok je gost dobio 47 poena. Kik bokser Gronau Šandor dobio je dve javne opene na meču i kažnjen je sa dva poena zbog nesportskih udaraca.

STA41400
Meč je trajao pet rundi i počeo je odmeravanjem snaga na kome su borci pokazali izvanredno poznavanje kik boks tehnika. Iako iskusniji i čvršći po fizičkoj konstituciji Gronau Šandor naišao je na ravnog protivnika. Predrag Damnjanović je vešto blokirao Mađara i brzim pokretima i udarcima u ringu dao do znanja da će se u ovom meču boriti do kraja.


Nakon svakog prekida Užičanin je sportskim pozdravom nastavljao meč sa gostom iz Mađarske, ali Gronau Šandor je imao drugačije planove. Nakon prve javne opomene koja je usledila nakon udarca glavom u nos užičkog kik boksera očigledno je bilo da prljavim potezima Mađar želi da obeleži ovaj meč.


Drugu javnu opomenu zaradio je Gronau Šandor kada je iz okreta udario nogom Predraga Damnjanovića ispod struka na zaprepašćenje svih prisutnih. Usledio je prekid, a Užičanin vidno u bolovima pokušavao je da dođe sebi uz asistenciju doktora. Ipak lavovsko srce je bilo jače od povrede i nakon par minuta pauze Peđa je ponovo bio na nogama.

Borba se zahuktavala dok su udarci brojani poenima. Predrag Damnjanović je uz podršku publike nastavio borbu i naneo par žestokih udaraca Šandoru Gronau i dostojanstveno završio meč.

Predrag Damnjanović „Sloboda UE Lavovi“ vidno uzbuđen posle pobede komentarisao je svoje viđenje meča:
Neverovatan osećaj posle ovakvog meča na kome si imao srce i divnu publiku ?
—Kako da vam kažem još nisam ni svestan. Primio sam dva do tri udarca, jedan glavom u nos kada mi je i nos slomljen, tako da nisam imao dobru orijentaciju. Novi udarac je bio takođe nesportski, jer se služio kvarnim potezima te je i dobio negativne poene što je išlo u moju korist. Dao sam sve od sebe. Nisam očekivao ovakvo navijanje. Zahvaljujem se svima kao i publici koja je došla da me podrži. U najgorim situacijama to mi je dalo snage da izdržim i ostanem na nogama.–
Revijalne mečeve na početku kik boks spektakla otvorili su kik bokseri u različitim kategorijama, a i dve dame imale su čast da nastupaju u ringu.

Na prvom meču nastupili su najmlađi borci Dragan Radosavljević “Ful-kontakt” Beograd protiv Marko Rutović “Sloboda UE Lavovi”,deca do 12 godina u kategoriji do 51 kg. Meč koji se sastojao od dve runde u trajanju po jedan minut završen je nerešenim rezultatom, jer su oba takmičara pokazali izvanrednu borbu sa po jednom osvojenom rundom.

Na drugom meču nastupili su: Vladimir Simić klub „Ful-kontakt“ Beograd protiv Nenad Todorović „Sloboda UE Lavovi“ u kategoriji do 75 kg. Vladimir Simić pokazao je dobru borbu kombinovanim tehnikama ruku i nogu i zasluženo je izašao kao pobednik iz ovog meča.

Na trećem meču nastupili su: Goran Đorđević „Ful- kontakt“ Beograd protiv Predrag Ivanović „Sloboda UE Lavovi “ u kategoriji do 85 kg. Nakon meča od tri runde odlukom sudija, pobednik ovog meča rezultatom od 2:1 bio je Goran Đorđević.

Na četvrtom meču nastupili su: Vukašin B. klub „Voždovac“ Beograd protiv Ivan Milićević klub „Grobari „Beograd. Nakon tri runde meča i sjajno prikazanom borbom u ringu pobedu je odneo Ivan Milićević.

Na petom meču nastupile su pripadnice lepšeg pola Nevena Stefanović 2001 godište, “Ful –kontakt“ Beograd protiv Vava Nikolandra Tajland. Pokazale su izvanredno poznavanje tehnika i ostavile su srce na ringu. Meč je završen nerešenim rezultatom , a devojke su spraćene sa velikim aplauzom.


Na šestom meču nastupili su: Ranko Bošković „Soko“ Ub protiv Nikola Radosavljević „Sloboda UE Lavovi“ . Kikbokser iz Uba predao je meč nakon prekida u drugoj rundi jer nije mogao da zaustavi krvarenje iz nosa. Nikola Radosavljević je sjajno ušao u meč ,prikazavši odličnu borbu i zasluženo je odneo pobedu nad protivnikom iz Uba.

Priznanje za doprinos i razvoj kik boksa dobili su Žiža Pavićević i Suzana Dejić.

Predrag Marković
Foto: P.M.