Umetnost

Pozorišni praznici za najmlađe: V „Oktobarske čarolije“ u užičkom pozorištu

Posted: 11. oktobra 2019. u 11:38   /   by   /   comments (0)

 Peta revija pozorišnih predstava za decu „Oktobarske čarolije“ održaće se od 14. do 18. oktobra u Narodnom pozorištu Užice. Najmlađa užička publika imaće priliku da uživa u predstavama pozorišta iz Lazarevca, Kraljeva, Niša, Šapca, i pozorišta grada domaćina. Revija prestava za decu svojevrsni je uvod u predstojeći Jugoslovenski pozorišni festival u smislu da je i najmlađa publika dobila svoj pozorišni praznik, a organizuje se zahvaljujući entuzijazmu užičkog pozorišta koje gostujuće predstave obezbeđuje razmenom sa pozorištima u Srbiji koja neguju kvalitetnu dečiju produkciju.

Reviju otvara predstava „Uplakana Katarina“ Puls teatra iz Lazarevca, 14. oktobra koja će biti izvedena u 12 i 14 časova. Predstavu je,po tekstu Zorana Ćosića režirao Aleksandar Trmčić. Pozorište lutaka iz Niša će u utorak, 15. oktobra, od 10 i 12 časova izvesti predstavu „Zlatokosa“ u režiji Jelene Đorđević. Šabačko pozorište će se predstaviti sa „Mačkom u čizmama“, po tekstu i u režiji, Stefana Rjadkova u sredu 16. oktobra u 14 i 16 časova.“Dugonja,Trbonja i Vidonja“ u režiji Nemane Rankovića biće doprinos užičkog pozorišta „Oktobarskim čarolijama“ a predstava je na repertoaru u četvrtak 17. oktobra od 10 i 12 časova. Predstava „Pinokio kakvog još niste videli“ u izvođenju Kraljevačkog pozorišta, u režiji i adaptaciji Miodraga Dinulovića, zatviriće 5. Oktobarske čarolije u petak 18. oktobra od 12 i 14 časova.

Sve predstave će biti izvedene na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Užice.

Ulaznice po ceni od 200 dinara za organizovane grupe iz škola i vrtiće i pojedinačne ulaznice po ceni od 300 dinara već su u prodaji.

M. Nikolić

Uslovi korišćenja: Internet sajt i svi tekstovi, logotipi, grafika, slike, audio materijal i ostali materijal na ovom internet sajtu (u daljem tekstu: Sadržaj), jesu autorsko pravo ili vlasništvo Portala Pasaž, ili su na internet sajt postavljeni uz dozvolu vlasnika ili ovlašćenog nosioca prava. Korišćenje Sadržaja, osim na način opisan u ovim uslovima korišćenja, bez pisane dozvole vlasnika Sadržaja je strogo zabranjeno. Portal Pasaž će zaštiti svoja autorska prava, svoja prava intelektualne svojine i ostala srodna prava, kao i druga prava, u najvećoj meri dozvoljenoj zakonom, uključujući i krivično gonjenje.