Sport, Vesti

Požeški rukometaši u vrhu tabele Superlige

Posted: 5. oktobra 2015. u 00:27   /   by   /   comments (0)

U subotu 3. oktobra u utakmici 3.kola Superlige požeška rukometaši pobedili su Rudar iz Kostolca rezultatom 24:20 i sa do sada skupljenih pet bodova zadržali drugo mesto na tabeli koliko ima i prvoplasirana Crvena Zvezda.
Osam minuta od početka utakmice bilo je dovoljno da Sloga povede sa 4 gola razlike (5:1) , ali se Rudar časno vratio u igru nakon prvog tajm auta. Prvo poluvreme je proteklo u uzbudljivoj i napetoj igri uz veliku podšku igračima Sloge sa tribina te je i situacija kada je Rudar u dva navrata i poveo sa golom razlike vrlo brzo stavljena pod kotrolu i konačan rezultat na kraju prvog dela iznosio je tri gola razlike za domaćina (13: 10).
Podatak da je u drugom delu poluvremena bilo po 6 isključenja na obe strane dovoljno govori o žestini igre. Pred kraj poluvremena Sloga je vodila sa čak pet golova razlike (23:18) , da bi se do kraja utakmice rezultat zaustavio na konačnih 24: 20. Dušan Mirić sa šest i Milan Pavlović sa pet golova bili su najefikasniji igrači Sloge a u timu Rudara najbolji je bio Vladimir Petrović sa postignutih sedam golova.
Za ovaj meč Fondacija Nina darovala je publici 500 limenki osvežavajućeg pića i kokice.
Narednog vikenda RK Sloga gostuje u Beogradu u utakmici sa Parizanom.

RK Sloga: Raković, Žarković , Milićević 2, Jestrović, Andrejević 3, Delibašić 2, Stojčić, Krsmančić 3, Milenković (8 odbrana) ,Grujičić 1, Pavlović 5, Palević, Kaltak 1, Mirić 6(1), Dimitrijević ( 6 odbrana od čega 1 sedmerac), Laković 1
RK Rudar: Živković (3 odbrane), Dević 1, Ivošević, Avramović, Božić, Babić 2, Nedeljković 2,Nedeljkov, Urankar (3 odbrane), Marjanović, Ognjanović, Despotović, Petrović 7, Merdović, Dimitrijević 3, Milošević 3.

M.Nikolić / foto: RK Sloga