Društvo

Požega: Potpisivanje peticije za ograničenje u emitovanju rijaliti programa

Posted: 24. juna 2019. u 13:05   /   by   /   comments (0)

U prostorijama Force u Požegi organizovano je potpisivanje peticije za ograničenje u emitovanju rijaliti programa u sklopu akcije skupljanja potpisa za ulazak u proceduru odlučivanja u Skupštini Srbije a koju je iniciralo Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti. Cilj je da se za nedelju dana prikupi 30 000 potpisa građana širom Srbije da bi se tako ispunio uslov da ovaj problem bude na dnevnom redu skupštinskog razmatranja u sklopu izmena Zakona o elektronskm medijima.

Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti više puta je podnosilo tužbe i prigovore REM-u,  koje su se odnosile na zabranu promovisanja nasilja, zabranu emitovanja eskplicitnih sadržaja u terminima redovnog televizijskog programa dostupnom maloletnicima, bez obavezujućeg znaka ili upozorenja, zatim niz primera kršenja važećih zakonskih normi, ali bez uspeha. Nedavno je ovo udruženje pokrenulo inicijativu prikupljanja potpisa koja bi omogućila da Narodna skupština raspravom i glasanjem u redovnoj proceduri koje se tiče izmena Zakona o eketronskim medijima donese odluku o ograničavanju ove, većina građana se slaže-pošasti po društvo u svakom smislu, a omogućeno je sa se putem on line aplikacije ili dobije informacija gde se peticija može potpisati, ili organizuje potpisivanje u gradovima Srbije.

Forum civilne akcije Forca preuzeo je na sebe organizaciju potpisivanja peticije u Požegi, tako da se građani svojim potpisom na adresi kancelarije Forca ( ul. Knjaza Miloša 7, ulaz u pasaž zgrade Banca Intesa) mogu priključiti ovoj inicijativi i tako doprineti da se emitovanje rijaliti programa podvede pod normativne akte koji podrazumevaju profesionalizam profesije i poštovanje etičkih normi.

Peticija u Požegi se može potpisati od 24. do 30. juna.

https://peticije.srbijaupokretu.org/petitions/uimekulture?source=homepage

M. Nikolić / Foto: Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti

Uslovi korišćenja: Internet sajt i svi tekstovi, logotipi, grafika, slike, audio materijal i ostali materijal na ovom internet sajtu (u daljem tekstu: Sadržaj), jesu autorsko pravo ili vlasništvo Portala Pasaž, ili su na internet sajt postavljeni uz dozvolu vlasnika ili ovlašćenog nosioca prava. Korišćenje Sadržaja, osim na način opisan u ovim uslovima korišćenja, bez pisane dozvole vlasnika Sadržaja je strogo zabranjeno. Portal Pasaž će zaštiti svoja autorska prava, svoja prava intelektualne svojine i ostala srodna prava, kao i druga prava, u najvećoj meri dozvoljenoj zakonom, uključujući i krivično gonjenje.