Društvo

Požega: Performans o radnim pravima žena

Posted: 19. jula 2019. u 09:37   /   by   /   comments (0)

„ Zajedno do dostojanstvenog rada“ naziv je performansa koji će u Požegi izvesti Udruženje za radna prava žena ROZA iz Zrenjanina, u kome će preneti lična iskustva diskiminacije žena na radnom mestu. Performans je nastao verbalizacijom iskustava radnica iz cele Srbije publikovanih u spisu „Žene govore“ koji pruža uvid u praktično (ne)poštovanje Zakona o radu, a u svrhu borbe poštovanja radnih prava.

Performans će biti izveden u subotu 20 jula u 18 časova u prostorijama GASI, ul. Knjaza Miloša 8 (prola iza Banke Intesa).

Čućete priče žena koje su na radnom mestu pretrpele diskriminaciju, ucene, seksualne napade, pretnje, mobing, fizičke napade, otkaze. Priče su sakupljane godinama u neposrednom razgovoru sa ženama širom Srbije. Sva iskustva koje su one podelile sa nama sada započinju svoj novi život na sceni, putem performansa.

Publikacija „Žene govore“ je dostupna na ovom linku.

Performans je do sada izvođen u Zrenjaninu, Novom Sadu, Leskovcu i Beogradu.

Podršku realizaciji ovog projekta udruženja ROZA pružili su Trag fondacija i Rekonstrukcija Ženskog fonda.

Ulaz je slobodan.

M.N. / Izvor: Udruženje za radna prava žena ROZA

Uslovi korišćenja: Internet sajt i svi tekstovi, logotipi, grafika, slike, audio materijal i ostali materijal na ovom internet sajtu (u daljem tekstu: Sadržaj), jesu autorsko pravo ili vlasništvo Portala Pasaž, ili su na internet sajt postavljeni uz dozvolu vlasnika ili ovlašćenog nosioca prava. Korišćenje Sadržaja, osim na način opisan u ovim uslovima korišćenja, bez pisane dozvole vlasnika Sadržaja je strogo zabranjeno. Portal Pasaž će zaštiti svoja autorska prava, svoja prava intelektualne svojine i ostala srodna prava, kao i druga prava, u najvećoj meri dozvoljenoj zakonom, uključujući i krivično gonjenje