Umetnost, Vesti

Ponovo u naletu scenom Narodnog pozorišta Užice- Boing Boing: 27.i 28.oktobar

Posted: 16. oktobra 2015. u 15:14   /   by   /   comments (0)

Boing Boing, predstava koju je davne 1998. premijerno izvedena na sceni Narodnog pozorišta Užice , nakon obnavljanja 2012.  ove godine treći put doživljava svoju repremijeru.
Predstava rađena po tekstu Marka Gamoletija , “posrbljena” likovima sa našeg podneblja prati doživljaje Dragojla koji se u potrazi za boljim životom našao u Parizu. Njegov ljubavni život čine tri stjuardese: Amerikanka, Francuskinja i Nemica koje se, mimo savršenog Dragojlovog plana o tostrukom životu zahvaljujući različitim redovima letenja, u jednom trenutku nađu istovremeno u Parizu. Da nije zemljaka a pri tom i rodbine, rođaka Mirčeta kojii mu dolazi u posetu, zbrka koja je nastala verovatno ne bi bila toliko haotična.

007
Komediju Boing Boing kao reditelj potpisuje Slobodan Ljubičić koji je i koator adaptacije zajedno s Milanom Bogosavljevićem, a u novoj podeli igraju: Hadži Nemanja Jovanović, Biljana Prokić,Tijana Karaičić,Andrijana Simović,Branislav Ljubičić i Danica Ljubičić .

Vreme za smeh pri ponovnom nadletanju Boing Boing ekipe kojoj interesovanje publike očigledno ne dozvoljava da završi u pozorišnoj istoriji je 27. i 28. oktobar u 20 časova na Velikoj sceni užičkog pozorišta.

 

M.Nikolić / izvor i foto: Narodno pozorište Užice