Vesti

Pomoć za 17 porodica i Narodnu kuhinju na Kosmetu od strane mladih iz Užica

Posted: 7. maja 2019. u 21:50   /   by   /   comments (0)

ički studenti i srednjoškolci u humanitarnoj akciji „Užice za Kosmet“ prikupili su 605 000 dinara za pomoć 17 porodica sa Kosova i Metohije i za nabavku namernica za portebe Narodne kuhinje „Braća Jugović“

Sedamnaest najugroženijih porodica iz Štrpca, sprske enklave na Kosovu i Metohiji, dobiće potrebnu belu tehniku i nameštaj kao vid pomoći užičkih srednješkolaca i studenata koji su organizacijom niza sportskih, kulturnih i zabavnih događaja, u okviru humanitarne akcije “Užice za Kosmet”  tokom marta i aprila, prikupili 605 000 dinara. Pored ovih potrepština za porodice iz Štrpca, deo sredstava planiraju da utroše i za nabavku namernica za potrebe Narodne kuhinje “Majka Jugović” koja deluje pod okriljem Srpske pravoslavne crkve.

Unija studenata Užica i Unija užičkih srednješkolaca su u prošlogodišnjoj akciji “Užice za Kosmet” prikupili 430 000 dinara, i kažu da je ovogodišnja akcija uspešnija ne samo po sumi prikupljenog novca već i po masovnosti mladih ljudi koje je okupila u zajedničkom cilju.

Pod krovom akcije „Užice za Kosmet“ ove dve užičke organizacije mladih organizovale su brojne događaje: turnir u malom fudbalu, turnir u basketu na kome je učestvovao rekordan broj od čak 51 ekipe, turnir u stonom tenisu, igri „Ne ljuti se čoveče“, projekcija filma “Kosovo – momenat u civilizaciji“ Borisa Malagurskog, nekoliko humanitarnih žurki u klubu Skala i GKC-u, predstavu za decu „Naopaka bajka“, turnir u PES-u. Deo sredstava prikupljen je i prodajom majica sa odštampanim logom akcije “Užice za Kosmet”, ali i prodajom kokica i palačinki na sportskim događajima koje su organizovali.

Kompanija Impal Sevojno, sindikat ove kompanije, kao i prethodne godine, donirali su deo sredstava, a ove godine u akciju se uključio i Grad Užice.

Do polaska mladih iz Užica na Kosovo i Metohiju, 9. maja, iz ovih organizacija poručuju da, ukoliko još neko želi i ima mogućnosti da se priključi akciji prikupljanja sredstava, to može I učiniti do tog datuma. Trodnevno putovanje koje realizuju radi uručenja pomoći, mladi Užica će iskoristiti i da posete manastire i druga mesta od značaja za kulturno istorijsku baštinu Srbije na Kosmetu.

M. Milićević/ Foto: Unija studenata Užica

Uslovi korišćenja: Internet sajt i svi tekstovi, logotipi, grafika, slike, audio materijal i ostali materijal na ovom internet sajtu (u daljem tekstu: Sadržaj), jesu autorsko pravo ili vlasništvo Portala Pasaž, ili su na internet sajt postavljeni uz dozvolu vlasnika ili ovlašćenog nosioca prava. Korišćenje Sadržaja, osim na način opisan u ovim uslovima korišćenja, bez pisane dozvole vlasnika Sadržaja je strogo zabranjeno. Portal Pasaž će zaštiti svoja autorska prava, svoja prava intelektualne svojine i ostala srodna prava, kao i druga prava, u najvećoj meri dozvoljenoj zakonom, uključujući i krivično gonjenje.