Najava, Umetnost

Osam koncertnih dešavanja za buđenje Kosjerića: Muzičko leto 2019.

Posted: 11. jula 2019. u 10:42   /   by   /   comments (0)

 Od 13. jula pa do 24. avgusta kroz osam tematskih vikenda leto u Kosjeriću koje nosi prefiks „muzičko“ staviće ovu, do sada gotovo nevidiljivu varoš, kada su u pitanju programi za mlade,na listu jednog od koncertnih centara u regionu. Za ovakav preokret „krivi“ su udruženje građana „K-Town group“ i „Cafe Breza“ koji će biti i centar predstojećih dešavanja.

„Muzičko leto“ u Kosjeriću otvoriće bend Iskaz koncertom 13. jula, a samo nedelju dana kasnije 20. jul nastupaju bendovi Popečitelji i Strašni Zmaj, pa potom27. jula, na koncertnoj bini u ulici Brezin sokak, predstaviće se i sastavi Špajiz i Fade out.

Prvi vikend avgusta posvećen uspomeni na kosjerićkog književnog velikana novog doba koga sugrađani nisu prepustili zaboravu, Petra Lazića. Mini festival, pored niza izložbi i književnih večeri sadrži i muzičke nastupe izvođača Voodoo Popeye, Rawhide i Texas flood. Ovogodišnju novinu ovog malog festivala predstavlja i Titan demo fest na kome će nastupiti čak deset  mladih bendova iz čitave Srbije.

 Bend Melmac Riders održati koncert 10. avgusta,  dok će prvi dan sledećeg   vikenda, 16. avgust  biti u znaku završnog programa 15. međunarodnog ART kampa Kosjerić  uz muzički dodatak koji će prirediti bendovi Zauvar i Auf Wiedersehen. Već sutradan, 17. avgusta iz Kosjerića se organizovano kreće za Divčibare na MMF Fest koji se uz bogat program u jedinstvenom okruženju koje u spoju garantuje atmosferu za pamćenje, pozicionirao kao eksluzivitet festivalskih događanja u Srbiji.

Koncertna sezonu 24. avgusta završava se nastupom benda Osmi dan.

Iz udruženja građana “K-Town group” kažu da je cilj „Muzičkog leta 2019“  afirmacija rock muzike, ali i ostalih kulturnih sadržaja, što čini suštinu tolerancije kao osnova zajedničkog suživota unutar i među generacijama. Na kraju, mladi u Kosjeriću ovog leta zaista će imati priliku da na kvalitetan način provedu slobodno vreme u predstojećim mesecima.

M. Nikolić/ Naslovni foto: Voodoo Popeye, promo

Uslovi korišćenja: Internet sajt i svi tekstovi, logotipi, grafika, slike, audio materijal i ostali materijal na ovom internet sajtu (u daljem tekstu: Sadržaj), jesu autorsko pravo ili vlasništvo Portala Pasaž, ili su na internet sajt postavljeni uz dozvolu vlasnika ili ovlašćenog nosioca prava. Korišćenje Sadržaja, osim na način opisan u ovim uslovima korišćenja, bez pisane dozvole vlasnika Sadržaja je strogo zabranjeno. Portal Pasaž će zaštiti svoja autorska prava, svoja prava intelektualne svojine i ostala srodna prava, kao i druga prava, u najvećoj meri dozvoljenoj zakonom, uključujući i krivično gonjenje.