Sport

Održan Međunarodni šahovski turnir za slepe i slabovide osobe: Užice Open 2019.

Posted: 21. juna 2019. u 19:24   /   by   /   comments (0)

     U četvrtak, 13. juna, Međuopštinska organizacija Saveza  slepih Srbije  Užica bila je domaćin tradicionalnog šahovskog turnira na kome učestvuju slepi i slabovidi šahisti gradova na tromeđi Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Takmičenje se svake godine održava u drugom gradu, a ovogodišnje je bilo dvadeset prvo po redu. Učestvovali su savezi slepih Prijepolja, Novog Pazara, Goražda, Užica, Foče, Bijelopoljsko-mojkovački i Pljevaljsko-žabljački Savez. Pobednik je Bijelopoljsko-mojkovački savez slepih sa deset i po poena. Drugo mesto zauzeli su takmičari iz Goražda sa sedam, a treće Pljevaljsko-žabljački savez slepih, takođe sa sedam poena. Pobednicima su uručene novčane nagrade i diplome, a ostalim učesnicima zahvalnice i propagandni materijal Turističke organizacije Užica. Sudija turnira bio je Dragoš Cicvarić.

Takmičenje je održano u restoranu „Veliki park UE“ koji posluje u sklopu sportske hale i proteklo je u izvanrednoj atmosferi. U toku turnira održan je sastanak rukovodilaca sedam spomenutih organizacija kome su prisustvovali predsednik Saveza slepih Srbije, Milan Stošić i Vidoje Drndarević, član Gradskog veća Užica zadužen za socijalna pitanja. Tema sastanka bio je položaj slepih i njihovih organizacija u lokalnoj zajednici. Upoređujući stanje u Užicu i drugim gradovima konstatovano je da naša opština posvećuje veliku pažnju potrebama osoba sa invaliditetom i podržava rad njihovih udruženja i organizacija.

M.N. / Izvor: MO Saveza slepih i slabovidih Užice

Uslovi korišćenja: Internet sajt i svi tekstovi, logotipi, grafika, slike, audio materijal i ostali materijal na ovom internet sajtu (u daljem tekstu: Sadržaj), jesu autorsko pravo ili vlasništvo Portala Pasaž, ili su na internet sajt postavljeni uz dozvolu vlasnika ili ovlašćenog nosioca prava. Korišćenje Sadržaja, osim na način opisan u ovim uslovima korišćenja, bez pisane dozvole vlasnika Sadržaja je strogo zabranjeno. Portal Pasaž će zaštiti svoja autorska prava, svoja prava intelektualne svojine i ostala srodna prava, kao i druga prava, u najvećoj meri dozvoljenoj zakonom, uključujući i krivično gonjenje.