Press

Obuka za mlade volontere u Čajetini

Posted: 7. septembra 2015. u 13:26   /   by   /   comments (0)

Čajetina – Kao deo programa obuke u okviru projekta Unapređenje rada dnevnog boravka dece sa smetnjama u razvoju “Zračak”,

volonteri obuka slikaIlustracija, Foto: www.zlatibor.rs

koji se realizuje uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanja, boračka i socijalna pitanja, u subotu, 5. septembra u čajetinskoj biblioteci održana je radionica za mlade Omladinski aktivizam i volonterizam, saopšteno je danas iz udruženja građana Zlatiborski krug.
Ovo udruženje je polovinom maja započelo poduhvat kojim je predviđeno uređivanje i opremanje prostorije Dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju adekvatnim sadržajem za dnevni odmor i individualni rad sa korisnicima. Njime je planirana i obuka 15 novih volontera, koji će se uključiti u rad Volonterskog socijalnog servisa, pre svega u aktivnostima sa korisnicima „Zračka“ u cilju njihove bolje socijalizacije.
Zlatiborski krug je pokrenuo Volonterski socijalni sevis 2011. godine, a zbog odlaska mladih na školovanje u druga mesta, potrebno je redovno uključivanje novih volontera i organizovanje edukativnih programa za njih. Nakon obuke, mladi se odlučuju za volonterske aktivnosti u skladu sa svojim afinitetima, a najveći broj njih pomaže u pružanju socijalnih usluga koje obezbeđuje Zlatiborski krug.
Za novu grupu volontera je planirana obuka kroz četiri radionice na kojima će se učesnici na zabavan i kreativan način upoznati sa osnovama omladinskog aktivizma i volonterizma, razvijati svoje socijalne veštine, komunikaciju, toleranciju, razumevanje različitosti i sve ono što je potrebno za rad sa korisnicima.
Na osnovu analize evalucionih upitnika koje su učesnici prve radionice popunili, odlično je ocenjen način rada, teme obrađene na radionici i angažovanje učesnika. Sledeća radionica za volontere je planirana za dve nedelje, navodi se u saopštenju.
Glas zapadne Srbije

http://glaszapadnesrbije.rs/4819492/Obuka-za-mlade-volontere-u-Cajetini/