Portal „Pasaž” nastao je kao jedan od projekata Udruženja osoba sa invaliditetom „Minimas” s ciljem da se na jednom mestu publikuju događanja u oblasti kulture, sporta, socijalnih dešavanja i ekologije na teritoriji Zapadne Srbije ali i šire.

Za prezentaciju vesti ali i svih tekstova na portalu „Pasaž” angažovani su članovi Udruženja „Minimas” kao i dopisnici iz gradova regiona Zapadne Srbije ali je ostavljena i opcija svim zainteresovanim, kompetentnim osobama koje smatraju da informacije kojima raspolažu ili znanja i iskustva iz oblasti koje pokriva ovaj portal mogu da prezentuju svoj rad u saradnji i uz odobrenje urednika.

Ciljevi Udruženja „Minimas” su rad na podizanju kvaliteta života zajednice prvenstveno kulturnog, umetničkog, edukativnog, sportskog, ekološkog zalaganja pojedinaca i grupa ali i socijalna inkluzija osoba s invaliditetom kao i njihovo aktivno učešće u društvu. S tim ciljem Udruženje „Minimas”, pored osoba s invaliditetom koje čine Upravni i Nadzorni odbor, u svoje članstvo ali i sve svoje aktivnosti uključuje i ostale kategorije stanovništva s sličnim idejama i ciljevima.

Portal „Pasaž” u stalnom uredničkom sazivu čine:

Predsednik Udruženja i urednik:

– Milunka Nikolić( dipl.ekonomista )

 

Članovi Udruženja u Upravnom i Nadzornom odboru:

–Mirjana Milićević (srednja Tehnička škola, muzičar)

–Predrag Marković (dipl. etnolog i antropolog)

–Marina Kotarac ( dipl.arheolog)

 

Stalni članovi i saradnici portala :

–Miša Mladenović ( akademski slikar, književnik)

–Boban Brkić ( psiholog i psihoterapeut, književnik )

—Radovan III Jovičić ( srednja Medicinska škola Užice)

—Aleksandar Todorović ( akademski slikar i konzervator)

—Dunja Brkić ( Srednja škola „Sv. Ahilije”)