Umetnost

Neobična priredba povodom Dana škole „Dušan Jerković“

Posted: 30. novembra 2016. u 21:37   /   by   /   comments (0)

Osnovna škola ,,Dušan Jerković“ u Užicu obeležila je lep jubilej – 61 godinu postojanja. Za tu priliku priređen je bogat kulturno-umetnički program, koji je realizovan u prisustvu mnogobrojnih gostiju –  predstavnika grada Užica, Školske uprave Užice i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkoh razvoja Republike Srbije, kao i učenika, roditelјa i  nastavnika u amfitetru Učitelјskog fakulteta, 26. novembra.

Najuspešnijim učenicima na likovnom i literarnom konkursu uručene su knjige, a posebno se istakla učenica odelјenja 8-3 Anja Rosić, koja je osvojila četiri prva mesta -prve nagrade na likovnom, literarnom i konkursima iz engleskog i francuskog jezika. Povodom jubileja škola je dodelila jubilarne nagrade zaposlenim radnicima i penzionerima škole, kao i  zahvalnice dugogodišnjim saradnicima: uspešnom vlasniku štamparije ,,Grafičar“ Milovanu Vuloviću, dugogodišnjem upravniku Studentskog odmarališta ,,Zlatibor“ Josipu Ristanoviću i poznatom muzičaru, humanom Dejanu Petroviću, koji su u proteklom periodu pružali izuzetnu podršku u radu uzornom kolektivu škole.

dsc_0144Priredba je bila koncipirana na neobičan način, obučena u odelo reklama i TV dnevnika sa vestima iz škole i đačkog života. Učesnici programa, voditelјi su prenosili vesti iz svakodnevice i učionica, provlačeći kroz informacije besmislice kojima smo bespotrebno pretrpani. Učenje je posmatrano iz učeničke perspektive, sa mnogo humora,  gde brojevi imaju sasvim drugu ulogu i nisu primarni kao kod odraslih. Zamisao je bila da skinemo maske i promenimo oblik kalupa cipela koje nas već odavno stežu i prave žulјeve.

-Iskoristili smo priliku da prisutne goste upoznamo sa rezultatima u proteklom periodu i obećali smo dalјe rezultate u realizaciji vaspitno-obrazovnih zadataka – rekao je direktor škole Ratko Trmčić.

 

Autori: Milanka Nikolić Ivić, Mirjana R. Pejović