Najava, Umetnost

Narodna biblioteka Užice: Predstavljanje knjige „Vunene čarapice“ Marka Jašovića

Posted: 13. septembra 2019. u 20:08   /   by   /   comments (0)

Narodna biblioteka Užice u četvrtak, 19. septembra, organizuje književno veče na kome će biti predstavljena najnovija knjiga Marka Jašovića „Vunene čarapice“. O knjizi će, pored autora, govoriti i Dragiša Stanojčić,profesor i bivši direktor užičke biblioteke,  pesnik Slobodan Ristović, a odlomke će kazivati Biljana Zdravković, glumica Narodnog pozorišta Užice.

Književno veče počinje u 19 časova u Čitalištu biblioteke.

Marko Jašović, pisac knjige “Vunene čarapice” je radio kao inspektor za maloletničku delinkvenciju, a od  2013. godine je inspektor za krvne i seksualne delikte. Bavi se sportom, tri puta je učestvovao na Beogradskom maratonu (istrčavši sva tri puta 42 kilometra) a u slobodno vreme čita knjige, crta i piše. Knjiga “Vunene čarapice” je nastavak njegovog kontinuiranog književnog rada, a prethodna knjiga “Tri sata posle ponoći” takođe je predstavljena  u Narodnoj biblioteci Užice.

M. Nikolić

Uslovi korišćenja: Internet sajt i svi tekstovi, logotipi, grafika, slike, audio materijal i ostali materijal na ovom internet sajtu (u daljem tekstu: Sadržaj), jesu autorsko pravo ili vlasništvo Portala Pasaž, ili su na internet sajt postavljeni uz dozvolu vlasnika ili ovlašćenog nosioca prava. Korišćenje Sadržaja, osim na način opisan u ovim uslovima korišćenja, bez pisane dozvole vlasnika Sadržaja je strogo zabranjeno. Portal Pasaž će zaštiti svoja autorska prava, svoja prava intelektualne svojine i ostala srodna prava, kao i druga prava, u najvećoj meri dozvoljenoj zakonom, uključujući i krivično gonjenje.