Umetnost, Vesti

Nagrađivani dokumentarci studenata i karaoke parti na „Interakciji” 25. avgusta

Posted: 25. avgusta 2015. u 13:48   /   by   /   comments (0)

Na ovogodišnjoj jubilarnoj „Interakciji” u Požegi na programu su filmovi studenata akademija i filmskih škola sveta , učesnika. Od 20 časova u sali KC Požega organizuju se projekcije filmova Elene Belove iz Rusije, Federika Molentina iz Argentine i Angela Linaresa iz Meksika.
Angelov film “Nevidljive planine” uvodi nas u svet jakih žena seoske zajednice Atoyac, koje se, usled nestanka svojih sinova i muževa, bore sa siromaštvom i nepravdom. Federico kroz “Krajnosti” predstavlja multidisciplinarni dokumentarni projekat o istoriji domorodaca koji su živeli u južnom području Argentine, dok Elenina “Starica” pokazuje toplinu letnjeg dana i toplinu čežnje srca.

11894764_10204621133308730_1974509523_oNakon projekcije biće upriličen  razgovor sa autorima, a gledaocima pružiti prilika da iz drugog ugla sagledaju tek upoznate junake.

Od večernjih aktivnosti u zabavnom delu programa u bašti Kluba mladih organizuje se  već čuveni karaoke parti „Interakcije”. Volonteri, organizatori, građani i učesnici, neki ispred mikrofona, neki u publici, sećaju ih se kao najveselijih večeri u Požegi te je i za ove večeri  sve spemno za novu muzičku zabavu.

M.N. / izvor NFC Filmart