Umetnost

Nacionalno priznanje za najbolju tehnološku inovaciju za tim Tehničke škole Užice

Posted: 7. oktobra 2019. u 15:39   /   by   /   comments (0)

Učenici Tehničke škole Užice , tim Amateri, osvojio je treće mesto i bronzanu medalju na nacionalnom Takmičenju za najbolju tehnološku inovaciju u kategoriji Inovativne ideje. Finale takmičenja održano je u Vrnjačkoj Banji u petak, 4. oktobra, a Tehnička škola Užice je, nakon predtakmičenja, u samoj završnici i društvu najboljih imala dva svoja tima. Tim „Amateri“, sačinjen od učenika: Uroša Jankovića, Miloša Jovanovića, Nemanje Lazarević a i Miloša Vesovića sa svojom inovacijom “Painter 360⁰” osvojio je treće mesto, dok je tim “Wiked Software” u sastavu Bogdan Milojević, Nemanja Conjkić i Darko Selaković sa inovacijom “Moja korpa” zauzeo šesto mesto. Mentor predstavnika Tehničke škole je profesorka Biljana Nikolić kojoj, takođe, pripada zasluga za ovaj učenički uspeh.

Mladi iz Srbije takmičili su se u ovom takmičenju nadmetali u oblasti tehnološke inovacije u kategoriji studenata i srednjoškolaca, a šestočlani žiri kojim je predsedavao dr Saša Lazović, pomoćnik ministra za tehnološki razvoj, transfer tehnologije i inovacioni sistem u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja RS.Najbolji među finalistima proglašeni su nakon zbrajanja bodova koje je žiri dodeljivao za prezentacije, odgovore na pitanje i “zlatni minut”.

U kategoriji studentskih inovacija pobedio je tim El Gelko iz Beograda a  u kategoriji srednjoškolaca, tim Ski Vision iz Beograda sa inovacijom Pametna kaciga za skijanje ispred tima “Changers” iz Sjenice koji su se predstavili inovacijom “NotE-book”.

Takmičenje je bilo javnog karaktera u smislu da je finale moglo da se prati direktno na You Tube kanalu.

M. Nikolić

Uslovi korišćenja: Internet sajt i svi tekstovi, logotipi, grafika, slike, audio materijal i ostali materijal na ovom internet sajtu (u daljem tekstu: Sadržaj), jesu autorsko pravo ili vlasništvo Portala Pasaž, ili su na internet sajt postavljeni uz dozvolu vlasnika ili ovlašćenog nosioca prava. Korišćenje Sadržaja, osim na način opisan u ovim uslovima korišćenja, bez pisane dozvole vlasnika Sadržaja je strogo zabranjeno. Portal Pasaž će zaštiti svoja autorska prava, svoja prava intelektualne svojine i ostala srodna prava, kao i druga prava, u najvećoj meri dozvoljenoj zakonom, uključujući i krivično gonjenje.