Najava, Vesti

Muzičari Užica i Gkc u humanitarnoj akciji za porodilište- Bebi Fest: 26.jul

Posted: 21. jula 2016. u 23:21   /   by   /   comments (0)

Miloš Nikolić, vođa užičke grupe Živa vatra inicirao je održavanje prvog Užice Baby fest-a na kome bi se prikupila sredstva za opremanje porodilišta Opšte bolnice Užice. Podršku Baby fest-u dao je i Gradski kulturni centar, a v.d. direktora,  Jelena Vasović , najavila je održavanje festivala u utorak 26. jula:

-Na inicijativu Miloša Nikolića odgovorili smo spremnošću da se uključimo, kao što je to Gkc do sada mnogo puta unazad učinio, u ovu humanitarnu akciju. Koncert će biti organizovan u bašti, a na bini na otvorenom pored Žive vatre nastupiće i Ansambl Užički tamburaši, Saša Kocić- Kole, Nikola Nikolić, Saša Kuzeljević, Božana Petrović i bend Shock Banane.  Početak programa planiran je za 21 čas, a ulaznice po ceni od 300 dinara prodavaće se na dan koncerta.

041-Odeljenje ginekologije ima 80 kreveta, a odeljenje porodilišta ima 40, a ono čime Opšta bolnica raspolaže, što se tiče opreme za krevete, je staro. Bolnica je, takođe dala podršku ovoj akciji, a potreni su jastuci, posteljine i dušeci. Pored ulaznica, građani i privredni subjekti mogu i na drugi način da se uključe u prikupljanje sredstava za ovu namenu. Osmišljena je akcija kojom bi svako ko kupi jastuk i donese u Gkc , dobija tri karte, za kupljenu posteljinu dobija se pet, a za dušek-dvadeset pet karata. Na ovaj način mislimo da će se i privredni subjekti i preduzetnici uključiti, a apelujem na sve njih da uzmu učešće u ovoj akciji. Gkc će animirati sve institucije kulture, javna preduzeća, preduzetnike, lokalnu samoupravu da se iskoriti ova prilika, i da se prikupi što više ili novca koji će namenski biti upotrebljen za opremu, ili same opreme za krevete- rekla je Jelena,  dodala da je plan da se svake godine organizuje jedna ovakva humanitarna akcija kojom bi bila isključivo usmerena na bebe, odnosno prikupljanje sredstava za porodilište.

M.N.