Muzika

Metal i hard core koncert u Gkc Užice: 30. decembar

Posted: 29. decembra 2017. u 09:19   /   by   /   comments (0)

U organizaciji Ride To Rock Serbia u Gradskom kulturnom centru Užice, u subotu, 30. decembra nastupaju četiri benda: dva gostujuća metal, i dva užička hard core benda, a za posetioce je organizovana i nagradna igra, pa će one najsrećnije, uz sačuvane ulaznice do kraja koncerta, sačekati nagrade, odnosno pokloni sponzora.
Svirku ce otvoriti UEHC Old Starz, domaćoj publici već dobro poznata postava dva velika užička hard core benda – The Hammers i BRAT. Tako ćemo imati prilike da vidimo i čujemo hitove HC velikana Madball, Agnostic Front, Pro-Pain, Suicidal Tendencies ali i autorske numere benda BRAT.
Kragujevački thrash/speed metal bend Steel Hornet nastupiće po prvi put u Užicu. Iako mlad bend, muzičari koji ga sačinjavaju su itekako iskusni i usvirani što obećava nastavak večeri u dinamičnom i paklenom ritmu hitova velikana metal scene – Venom, Testament, Motorhead ali i nekoliko autorskih numera.
Kao headliner, po prvi put u Užicu, nastupa beogradski hard rock/metal bend Void Inn. Iako osnovani u LA (USA), bend se nakon dve godine rada i svirki po prestižnim LA klubovima seli u Beograd i tu nastavlja sa radom. Uzori su im Danzig, Alice in Chains, Down, Megadeth, Black Sabbath… EP izdanje “I can hope“ izaslo je u prvoj polovini 2016. Trenutno su na mini turneji po Bugarskoj i Rumuniji a u pripremi je i prvo LP izdanje. Void Inn je bend sa izvrsnim scenskim nastupom itekako sposoban da uzavrelu atmosferu dovede do usijanja.

Koncert počinje u 21,30, a cena karte je 300 dinara.

Izvor: Gkc Užice/ Foto: Atila Sabo