Muzika, Najava

Master Class Mladena Pecovića u Gkc Užice: 14. maj

Posted: 13. maja 2018. u 23:09   /   by   /   comments (0)

Gitarista iz Užica, Mladen Pecović održaće besplatan Master Class na kome će obrađivati sledeće teme: jazz, električna gitara i zvuk. Master class biće organizovan u Gradskom kulturnom centru u ponedeljak, 14.maja sa početklom od 17h. Za sve zainteresovane, ulaz je besplatan.

Gitarista Mladen Pecović, rođen 1982. godine u Užicu, od svoje petnaeste godine života svira električnu gitaru. Završio jazz gitaru u klasi profesora Danila Karamarkovića.
Kroz karijeru profesionalnog muzičkog izvođača, sarađujuci povremeno ili na duže vreme sa velikom brojem izvođača, umetnika, pozorištem i estradom, susreo se sa mnoštvom muzičkih stilova i razlicitih muzičkih senzibiliteta.
Osvojio je prva mesta na Guitar Art Festivalu u Beogradu, u kategoriji ethno gitare, i Omiš Guitar Festu, u kategoriji električna gitara.
Decembra 2012. godine oglasio se prvim video singlom “Gora”, koji predstavlja uvertiru u buduće autorske projekte.Nastupom u Akademiji 28, marta 2013.godine , počinje koncertnu aktivnost, sa električnim kvartetom ili kao duo akusticnih gitara.
Kompozicije i koncertni program čini instrumentalna muzika za gitaru.

Izvor: Gkc Užice, foto: YU Tube