Vesti

Marčelo, prof. Aleksandar Jerkov, Goran Šušljik i sastav Džezerđanga na Arlemm-u: 23. jul

Posted: 23. jula 2019. u 09:27   /   by   /   comments (0)

Nakon dodele diploma i koncerta polaznika majstorske radionice violončela, profesora Stefana Popova, uglednog pedagoga iz Bugarske, u Sali Sokolskog doma od 18 časova, Arlemm 2019., u utorak 23. jula nastavlja se književnom večeri u amfiteatru kod crkve Sv. Ahilija. Na književnoj večeri gosti Miše Majić biće prof. Aleksandar Jerkov, Marko Šelić Marčelo i Goran Šušlji. Gosti večeri su i džez sastav Džezerđanga.

Aleksandar Jerkov osim što je profesor Filološkog fakulteta, autor je niza knjiga u vezi sa proučavanjem književnosti(„Antologija srpske proze postmodernog doba“, „Antologija postmoderne proze postmodernog doba“, „Nova tekstualnost“, „Antologija beogradske priče“), studija ( „Od modernizma do postmodernizma“ i druge) ali i knjižvenih kritika. Jerkov je bio urednik „Vidika“, glavni urednik „Prosvete“ i piše književne kritike. Trenutno je i direktor Univerzitetske biblioteke

Marko Šelić Marčelo je rođen 22. januara 1983. godine u Paraćinu, a živi i radi u Beogradu. Široj javnosti i muzičkoj rep sceni poznatiji je pod pseudonimom Marčelo. Odrastanje u Paraćinu obeležilo je njegovo detinjstvo, kao i početak karijere. Muzikom počinje da se bavi 1997. godine, mada je ostao nezapažen do 1999. kada sa bendom Rajm Enimal počinje da nastupa širom Srbije. Shvativši da su mu reči, stihovi i pisanje strast, upisuje Srpski jezik i književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu, te uskoro započinje i solo karijeru.

Marčelova zaljubljenost u pisanje u bilo kojem obliku, očitava se i u tri napisana romana kao i nekoliko zbirki kratkih priča. Njegova ljubav ka književnosti počinje još u ranom detinjstvo, nastavlja se kroz studije na Filološkom fakultetu u Beogradu i konačno kulminira izdavanjem prvog romana pod nazivom „Zajedno sami“ 2008. godine. Roman istražuje kako čovek dolazi do spoznaje smisla o životu, na humorističan i pomalo mračan način. Marčelo u ovom delu otkiva kako izgleda njegova vizija raja i pakla, te poručuje da je jedini način da dođemo do istine tako sto ćemo smisao pronaći unutar nas samih.

Goran Šušljik ( 19. mart 1969. Subotica) , srpski pozorišni , televizijski i filmski glumac, raditelj i producent. Završio je Karlovačku gimnaziju a glumu diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Stalni je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta od 1995. Pored JDP ostvario je brojne glumačke uloge u Pozorištu Boško Buha, Narodnom pozorištu, Ateljeu 2012. , Zvezdara teatru. Dvostruki je nosilac Sterijine nagrade za pozorišna glumačka ostvarenja, a nagradu Car Konstantin dobio je za ulogu  u filmu Hadersfild.

M. N. / foto: Arlemm

Uslovi korišćenja: Internet sajt i svi tekstovi, logotipi, grafika, slike, audio materijal i ostali materijal na ovom internet sajtu (u daljem tekstu: Sadržaj), jesu autorsko pravo ili vlasništvo Portala Pasaž, ili su na internet sajt postavljeni uz dozvolu vlasnika ili ovlašćenog nosioca prava. Korišćenje Sadržaja, osim na način opisan u ovim uslovima korišćenja, bez pisane dozvole vlasnika Sadržaja je strogo zabranjeno. Portal Pasaž će zaštiti svoja autorska prava, svoja prava intelektualne svojine i ostala srodna prava, kao i druga prava, u najvećoj meri dozvoljenoj zakonom, uključujući i krivično gonjenje