Plus

„Majskim danima kulture“ u Arilju se obeležava Dan opštine

Posted: 16. maja 2019. u 01:00   /   by   /   comments (0)

Ariljska manifestacija „Majski dani kulture“ u organizaciji Ustanove za bibliotečko informacionu delatnost i kulturni turizam kojom se obeležava Dan opštine Arilje počinje 22. i  završava se 28. maja Svečanom sednicom Skupštine opštine Arilje u porti crkve Sveti Ahilije a večernjim satima istog dana je i koncert Amadeus benda u Gradskom parku.

Prvi u nizu programa realizuje se u Gradskoj galeriji Arilje u sredu 22. maja, gde će, od 19 časova biti otvorena izložba iz Legata Jugoslava Ocokoljića. Sutradan, od 20 časova na sceni Sokolskog doma gostupe predstava „Kako održavati fikus“ u izvođenju Narodnog pozorišta Užice.   Programi  zadnjeg  radni dan u nedelji početka „Majskih dana kulture“ , petak 24. maj počinju predstavom za decu „Pčelica Maja“ u 12 časova u Sokolskom domu ,  i nastavljaju se u večernjim satima. U 19 časova u Sokolskom domu biće otvorena izložba koju realizuje Biblioteka „Ljubiša R. Đenić“ iz Čajetine, autora Snežane Đenić posvećena životu i delu serdara Jovana Mićića: „Od hajduka do serdara, od serdara do zatočenika Gurgusovačke kule“, a sat kasnije, od 20 časova uz muziku i interpetaciju Miloša Radovića dešava se Veče korzoa.

Prvi dan vikenda , progam se seli na Ariljcima nezaobilazno mesto- Gradsku plažu, gde će se od 9 časova odvijati kulinarsko nadmetanje „Zlatni kotlić“, a u podne, u ulici Svetog Ahilija biće realizovan Atelje na otvorenom, u okviru koga će najmlađi Ariljci pokazati svoje slikarsko i crtačko umeće. Predstava „Neobični gost“  izvođenju dramske grupe „SRIK“ biće izvedena u nedelju, 26. maja od 18, 30, u Sokolskom domu, a pozorišni doživlja smenjuje književni, pa će na istom mestu, od 20 časova Dimitrije Popović predstaviti zbirku pesama „Ljubav i  obest čovečija“. 

U ponedeljak 27. maja, od 12 časova u Sokolskom domu biće prikazan crtani film „Mali princ“ , a od 16 časova u ulici Svetog Ahilija,  Predškolska ustanova Arilje nastupa sa svojim specijalizovanim programom „Plesna početnica“. Istog dana, u Arilju će gostovati Ljiljana Stjepanović koja će od 20 časova na sceni Sokolskog doma  izvesti monodramu „Gospođa ministarka“.

Na Dan opštine završava se i program „Majskih dana kulture“ Svečanom sednicom Skupštine od 16 časova i koncertom u Gradskom parku na kome će nastupiti Amadeus bend.

Ulaz na sve programe je slobodan.

Pokrovitelj „Majskih dana kulture“ je opština Arilje.

M.N. / Izvor: Ustanova za bibliotečko informacionu delatnost i kulturni turizam

Uslovi korišćenja: Internet sajt i svi tekstovi, logotipi, grafika, slike, audio materijal i ostali materijal na ovom internet sajtu (u daljem tekstu: Sadržaj), jesu autorsko pravo ili vlasništvo Portala Pasaž, ili su na internet sajt postavljeni uz dozvolu vlasnika ili ovlašćenog nosioca prava. Korišćenje Sadržaja, osim na način opisan u ovim uslovima korišćenja, bez pisane dozvole vlasnika Sadržaja je strogo zabranjeno. Portal Pasaž će zaštiti svoja autorska prava, svoja prava intelektualne svojine i ostala srodna prava, kao i druga prava, u najvećoj meri dozvoljenoj zakonom, uključujući i krivično gonjenje.