Umetnost

„Letnji ulični erski kabare“ bira najboljeg aforističara

Posted: 10. maja 2019. u 21:12   /   by   /   comments (0)

Jedan od popularnih programa “Letnjeg uličnog erskog kabarea“ koji se ove godine održava 12-ti put je izbor aforističara godine, a Savet Erskog kabarea tim povodom je  obajavio konkurs.  U konkurenciju za ovu titulu ulaze autori koji do 17. jula pošalju do 20 objavljenih ili neobjavljenih aforizama koji su napisani tokom 2018/10 godine, a nisu objavljeni u knjigama autora. Aforizmi se mogu poslati elektronskom poštom ( u jednom e-mail-u aforizmi pod šifrom, a u drugom razrešenje šifre), ili običnom poštom, u četiri primerka, takođe u dve odvojena koverta: u jednom radovi potpisani šifrom, a u drugi treba da sadrži razrešenje šifre ( podaci o autoru).

Ovogodišnjom komisijom predsedavaće dr Slobodan Simić, aforističar, a članovi komisije su:Neško M. Ilić i Zoran Bogdanović, aforističari, i Ljiljana Rakić, bibliotekar.

Nagrade za najbolje su: 5 dana za dve osobe u jednom zlatiborskom hotelu, prva nagrada, produženi vikend za dve osobe, i vikend za dve osobe u nekom od hotela na Zlatiboru, kao druga i treća nagrada.

Organizator preuzima pravo štampanje knjige aforizama dospelih po osnovu prijava na konkurs.

Radovi se šalju na adresu: Biblioteka“Ljubiša R. Đenić“ Zlatiborska 1, 31310 Čajetina, ili na e- mail: ljubisardjenic@mts.rs

M. Milićević/ Foto: Biblioteka „Ljubiša R. Đenić“

Uslovi korišćenja: Internet sajt i svi tekstovi, logotipi, grafika, slike, audio materijal i ostali materijal na ovom internet sajtu (u daljem tekstu: Sadržaj), jesu autorsko pravo ili vlasništvo Portala Pasaž, ili su na internet sajt postavljeni uz dozvolu vlasnika ili ovlašćenog nosioca prava. Korišćenje Sadržaja, osim na način opisan u ovim uslovima korišćenja, bez pisane dozvole vlasnika Sadržaja je strogo zabranjeno. Portal Pasaž će zaštiti svoja autorska prava, svoja prava intelektualne svojine i ostala srodna prava, kao i druga prava, u najvećoj meri dozvoljenoj zakonom, uključujući i krivično gonjenje.