Press

L’Ekip – Sedmorica Srba ‘jure’ zvanje najboljeg ikada!

Posted: 31. avgusta 2015. u 08:07   /   by   /   comments (0)

Ugledni francuski sportski magazin L’Ekip pokrenuo je anketu za izbor najboljeg igrača svih vremena na „Starom kontinentu“. Među 25 kandidata nalaze se čak sedmorica Srba.

Sedam dana uoči početka Evropskog prvenstva za košarkaše ugledni francuski magazin L’Ekip pokrenuo je zanimljivu anketu u kojoj je internet korisnicima omogućeno da glasaju za najboljeg igrača svih vremena kada je „Stari kontinent“ u pitanju.

Urednici L’Ekipa sačinili su spisak na kojem se nalaze 25 kandidata a među njima i sedmorica Srba koji su u dresu reprezentacije Jugoslavije harali Evropom i svetom.

Čitaoci se mogu upoznati sa kraćom biografijom i titulama koje su kandidati za zvanje najboljeg ikada u Evropi osvajali tokom karijere. Među pretendentima na ovo laskavo priznanje nalaze se i neki aktivni igrači ali i oni koji više nisu sa nama.

Čast Srbije brane Dejan Bodiroga, Dražen Dalipagić, Predrag Danilović, Vlade Divac, Aleksandar Đorđević, Dragan Kićanović i Predrag Stojaković.

Istini za volju, Dražen Dalipagić je predstavljen kao Bosanac ali treba uzeti u obzir činjenicu da je i Predrag Danilović rođen u Sarajevu pa mesto rođenja svakako nije relevantno u ovom slučaju.

Ukoliko želite da vidite ko su sve kandidati u L’Ekipovoj anketi to možete učiniti OVDE a na dnu se nalazi i „formular“ za glasanje gde možete dati svoj stav i učestvovati u izboru najboljeg košarkaša u istoriji Evrope.

/http://www.sportske.net/vest/kosarka/l-ekip-sedmorica-srba-jure-zvanje-najboljeg-ikada-235829.html