Društvo

Kosjerić dobio Turističko- informativni centar

Posted: 13. avgusta 2019. u 20:19   /   by   /   comments (0)

Za Portal Pasaž priredio: Aleksa Pavlović

U prisustvu potpredsednika Vlade Republike Srbije i ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Rasima Ljajića, u Kosjeriću je otvoren Turističko – informativni centar, koji je nastao rekonstrukcijom i adaptacijom Starog hana.

Turističko informativni centar će ubuduće biti mesto kouturno – turističkih dešavanja, koja imaju za cilj unapređenje turističke ponude kako opštine Kosjerić, tako i Zapadne Srbije.

Radove na adaptaciji Starog hana, čija je vrednost 7.794.436,00 dinara, finansiralo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, koje je pored ovog projekta finansiralo i izgradnju teniskog terena u opštini Kosjerić, rekonstrukciju olimpijskog bazena te rekonstrukciju fudbalskih terena, na teritoriji opštine Kosjerić.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić je istakao da je ovo nastavak saradnje u oblasti realizacije projekata na teritoriji opštine Kosjerić, koja je najavljena 2018 godine.

Takođe istakao je turizam u Srbiji iz godine u godinu beleži dvocifrene stope rasta, i da bi se nastavilo sa ovakvim trendom, moraju se otkrivati nove destinacije.

Ministar je takođe naglasio da Kosjerić ima značajne potencijale u turizmu, a naročito u sportskom turizmu, te da treba da radi na tome da od susednih destinacija, Divčibara i Zlatibora, preuzme određen broj sportista koji na ove planine dolaze radi sportskih priprema.

Istakao je da će ministarstvo kojim rukovodi, nastaviti sa aktivnostima koje imaju za cilj spajanje turizma i poljoprivrede, te će jedan od narednih projekata koje će podržati ministarstvo biti izgradnja zelene pijace, gde će poljoprivredni proizvođači moći da prodaju svoje proizvode.

Na pitanje da li će ministarstvo pomoći opštinama u procesu izrade planova turizma ministar je rekao da će ministarstvo, kroz svoje aktivnosti, pomoći lokalnim samoupravama, kako u izradi planova, tako i u sprovođenju istih.

U izjavi datoj medijima predsednik opštine Kosjerić Žarko Đokić se zahvalio ministru Rasimu Ljajiću istakavši da je ministarstvo pomoglo mnoge projekte u Kosjeriću, te da će opština Kosjerić i dalje aplicirati sa novim za koje se nada da će biti podržani od strane ministarstva.

Direktorka Turističke organizacije opštine Kosjerić Snežana Joksimović se zahvalila ministru na tome što je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija podržalo realizaciju ovog projekta, naglasivši njegov značaj za razvoj turizma kako u opštini Kosjerić tako i u celom regionu.

Na kraju svog izlaganja, Snežana Joksimović je istakla da će se Vizitorski centar koristiti kao višenamenski prostor, te da će kroz izložbe koje će ovde biti realizovane biti namenjem promociji kulturnog blaga opštine Kosjerić.

Foto: A. Pavlović

Uslovi korišćenja: Internet sajt i svi tekstovi, logotipi, grafika, slike, audio materijal i ostali materijal na ovom internet sajtu (u daljem tekstu: Sadržaj), jesu autorsko pravo ili vlasništvo Portala Pasaž, ili su na internet sajt postavljeni uz dozvolu vlasnika ili ovlašćenog nosioca prava. Korišćenje Sadržaja, osim na način opisan u ovim uslovima korišćenja, bez pisane dozvole vlasnika Sadržaja je strogo zabranjeno. Portal Pasaž će zaštiti svoja autorska prava, svoja prava intelektualne svojine i ostala srodna prava, kao i druga prava, u najvećoj meri dozvoljenoj zakonom, uključujući i krivično gonjenje