Sport

Košarkaši Sevojna u vrhu Regionalne lige

Posted: 20. maja 2019. u 11:45   /   by   /   comments (0)

Drugo mesto u Regionalnoj ligi Zlatiborskog okruga za kadete i pionire, i prvo mesto za mlađe pionire i pionirke, rezultat je koji je ostvario Košarkaški klub Sevojno Atria ove sezone. U vrlo gustom rasporedu takmičenja u kome su se nastupi na utakmicama Regionalne lige preplitali sa brojnim turnirima i takmičenjima na kome su sevojnički košarkaši učestvovali ili su ih,u svojstvu domaćina, organizovali ove sezone, dva druga i dva prva mesta više su nego dovoljan dokaz da sevojnička košarka ima kapacitete koji podržavaju najviše ocene vrednosti jednog kluba.

Završni turniri Regionalne lige Zlatiborskog  okruga odigrani su tokom protekle nedelje, s tim da su se kadeti nadmetali na terenu u Prijepolju a domaćin završnice za pionire bila je ekipa Zlatara. U Prijepolju, uz učešće četiri prvoplasirane ekipe regularnog dela ekipa Sevojno Atria pobedila je Šampion, čime je obezbedila učešće u finalu gde je u utakmici sa ekipom Mileševca izgubila rezultatom 107:61(33:13,25:16,24:17,25:05). MVP ovog turnira i lige proglašen Ognjen Matović, za najboljeg strelca turnira proglašen je Kristijan Josipović.

Nakon otkazivanja učešća ekipe iz Požege, u Novoj Varoši su, pored ekipe Sevojno Atria učestvovali i ekipa domaćina i KK Student iz Bajine Bašte. Ekipe su igrale svaki sa svakim i na taj način je određen plasman. Ekipa Sevojna je izgubila u prvoj utakmici koju je igrala sa Zlatarom, a odmah nakon toga slavila u meču sa Studentom i time izborila drugo mesto. . Za MVP lige i turnira izabran je Turkmanović Enis.

Trener košarkaša Sevojna, Duško Mićić, na kraju sezone izrazio je zadovoljstvo postigutim, uz napomenu, da je uspeh timova rezulatat zalaganja i rada mladih koji iz utakmice u utakmicu stiču nemerljvo iskustvo, bez obzira na rezulatatski ishod, oblikujući se u sportskom i moralnom pogledu. Osim toga, s obzirom na uslove u kojima su trenirali, školsku sportsku dvoranu koja nema kapacitete koji bi omogućili efikasnije treninge, Mićić je rekao da ovaj uspeh nosi i veću vrednost od samog plasmana.

M.Milićević/ Foto: SU Sevojno

Uslovi korišćenja: Internet sajt i svi tekstovi, logotipi, grafika, slike, audio materijal i ostali materijal na ovom internet sajtu (u daljem tekstu: Sadržaj), jesu autorsko pravo ili vlasništvo Portala Pasaž, ili su na internet sajt postavljeni uz dozvolu vlasnika ili ovlašćenog nosioca prava. Korišćenje Sadržaja, osim na način opisan u ovim uslovima korišćenja, bez pisane dozvole vlasnika Sadržaja je strogo zabranjeno. Portal Pasaž će zaštiti svoja autorska prava, svoja prava intelektualne svojine i ostala srodna prava, kao i druga prava, u najvećoj meri dozvoljenoj zakonom, uključujući i krivično gonjenje.