Sport

Košarkaši Sevojna u trodevnoj poseti vršnjacima u Subotici

Posted: 23. decembra 2019. u 22:38   /   by   /   comments (0)

Da, primetno sve veća,  posvećenost dece košarci u Sevojnu ne znači isključivo naporne treninge i dinamičan takmičarski napor već podrazumeva i socijalizaciju na drugim poljima govori i nedavna ekskurzija članova košarkaške sekcije Sportskog udruženja Sevojno Subotici, gde se uz druženje sa kolegama košarkašima iz ovog grada našlo dovoljno vremena za edukativne posete znamenitostima severa Srbije. Devetnaestoro košarkaša, u pratnji dva trenera, provela su tri dana u Subotici, a domaćini su im bili deca iz KK “Nika” koji su ih i ugostili u svojim porodičnim kućama.

Druženje sa koga su doneli pregršt uspomena počelo je u petak 20. decembra kada se iz Sevojna krenulo put Subotice. Nakon odmora u Šapcu,  odabrana košarkaška ekspedicija je stigla u Suboticu gde su imali doček od organizatora sa decom i roditeljima. Deca su otišla kod svojih drugara gde su se smestila,odmorila i ručala. Odmah zatim organizovano je zajednička poseta  utakmici Panon lige izmedju KK”Nike” i KK “Bajo” iz Mađarske. Posle utakmice obišao se uži centar Subotice, da bi se sa upoznavanjem grada nastavilo sutradan ujutro. Domaćin je sjajno organizovao za svu decu obilazak Sinagoge,Gradske kuće i Vidikovca sa koga se vidi cela Subotica.Nakon sjajnih šetnji na kojima se uz druženje dosta toga i saznalo na red su došle i utakmice.

Na teren su prvo izašle devojcice, iako rezultat nije bio u prvom planu devojke iz Sevojna su pokazale da su kvalitetnije i zasluženo su pobedile svog domaćina. Dečaci iz Sevojna takođe su slavili pobedu uz niz lepih poteza. Posle utakmice nastavljeno je druženje u organizaciji domaćina.

.Deca su,u nedelju obišla Palić sa svojim drugarima i proveli dva sata u šetnji i druženju, a onda se krenulo put kuće.. Put do kuće prošao je sa dve pauze: na Divčibarama i u Valjevu. Uz sumiranje utisaka ostalo je da se realizuje uzvratna poseta košarkaša “Nike” za koju će se Sevojničani potruditi da bude jednako impresivna za posetioce kao što je bila i njihova poseta Subotici.

M.N. / Foto: SU Sevojno