Najava, Vesti

Koncert u Gkc Užice deo evropske turneje Galena Westona

Posted: 29. septembra 2016. u 05:11   /   by   /   comments (0)

Na spisku gradova na velikoj evropskoj turneji  kanadskog džez muzičara  Galena Westona je i Užice, gde će sa svojim bendom održati koncert u Gradskom kulturnom centru u subotu 1. oktobra u 21 čas.

-Postava sa kojom će ovaj izuzetni džez muzičar nastupati u Gkc Užice sačinjena je do američkih Ol Star džez muzičara koji su završili Berkli muzičku akademiju. Zajedno sa Galenom Westonom nastupiće: Dejvid Vudhed na basu, Al Kros na bubnjevima, i Ričard Anderhil na saksofonu. Njegov originalni pristup muzici proistekao je iz nastavaka dela najvećih dež muzičara, a mogu se prepoznati njegovi uzori: Majk Stern, Pet Metini, Stiv Vej- najavio je koncert u Gkc, urednik programa Miloš Milojević.

Milojević je izneo i neke detalje iz Westonove biografije:

-Galen je svoju prvu gitaru dobio sa 11 godina i njegov način upoznavanja sa instrumentom svodio sa na desetosatno sviranje i isprobavanje mogućnosti električne gitare, a prvi nastup je imao sa 14 godina u svom rodnom gradu, Frilend u Ontariu. Kako je gitara postala njegova opsesija i način izražavanja, Weston je nastavio muzičko usavršavanje upravo na gitar,i na jednoj od najprestižnijih muzičkih škola  Severne Amerike u Torontu, u Hamber koledžu. Nakon diplomiranja, aktivno se bavi muzikom, a uskoro osniva i sopstveni muzički studio „Rouse Room Recording Studio“ ,  gde je nastao njegov prvi album „Plugged In“ koji promoviše na svojoj evropskoj turneji čiji smo sastavni deo.

Dodajući da je Galen „u muzičkom svetu poznat po odličnoj koncertnoj atmosferi koja je produkt i sastavni deo njegove harizme“, Milojević je istakao da je Gkc privilegovan za mogućnost da sugrađanima ponudi jedan ovakav kvalitetan koncert.

Karte za koncert Galena Westona su u prodaji, a cena je 400 dinara.

M.N.