Najava, Umetnost

Koncert etno sastava Katera u Gkc Užice

Posted: 8. septembra 2019. u 07:47   /   by   /   comments (0)

U Gradskom kulturnom centru Užice u ponedeljak, 9. septembra, od 20 časova biće održan koncert etno sastava Katera. Nastup se organizuje u okviru manifestacije Dani Republike Srpske u Srbiji koju je pokrenulo Predsedništvo Republike Srpske.

U pitanju je muzički sastav osnovan 2016.godine koji deluje pri Hramu Svetog Vasilija Ostroškog iz Istočnog Sarajeva. Osnivači su jerej Vidak Vujadinović, profesor crkvene muzike i sveštenik u pomenutom hramu, te Peđa Hart, asistent na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Pored njih, u sastavu etno grupe su i Luka Novosel (harmonika) i vokalni solisti Jovana Bojanić, Jelena Batak, Sara Matić i Jelena Vulić.
Ovaj sastav poznat je po izvođenju srpske muzike i sevdalinki.

 Ulaz na koncert je slobodan.

M. M./ Izvor: Gkc Užice

Uslovi korišćenja: Internet sajt i svi tekstovi, logotipi, grafika, slike, audio materijal i ostali materijal na ovom internet sajtu (u daljem tekstu: Sadržaj), jesu autorsko pravo ili vlasništvo Portala Pasaž, ili su na internet sajt postavljeni uz dozvolu vlasnika ili ovlašćenog nosioca prava. Korišćenje Sadržaja, osim na način opisan u ovim uslovima korišćenja, bez pisane dozvole vlasnika Sadržaja je strogo zabranjeno. Portal Pasaž će zaštiti svoja autorska prava, svoja prava intelektualne svojine i ostala srodna prava, kao i druga prava, u najvećoj meri dozvoljenoj zakonom, uključujući i krivično gonjenje.