Muzika, Najava

Koncert benda Atheist Rap u Gkc Užice: 24. mart

Posted: 22. marta 2018. u 22:30   /   by   /   comments (0)

Novosadski pank rok bend Atheist Rap nastupiće na koncertu u Gradskom kultrunom centru u subotu, 24. februara,  karte po pretprodajnoj ceni od 400 dinara mogu se nabaviti do kraja radnog dana 23. marta, dok će na dan koncerta koštati 600 dinara. Kao pretgrupa Atheistima nastupiće sevojničanski bend „Nikad spremni“

Koncert počinje u 21, 15 časova.

Pank-rok grupacija ATHEIST RAP je osnovana davne 1989. godine u Novom Sadu. Punu afirmaciju su doživeli već debi albumom “Maori i Crni Gonzales”(1993). Fanzinaškim i poluprivatnim kanalima album nalazi put i do slušalaca na prostorima u celom regionu koji tada koncertno nisu bili dostupni bendu, a pesma “Wartburg limuzina” ih “dovozi” na vrh svih top lista na kojima je bila emitovana.
Od samoga početka svog rada bili su izrazito anti-ratno nastrojeni, a i danas se istrajno bore protiv mržnje i zaglupljivanja. 
Sarkastični humor je univerzalno potreban i primenjiv na ovim prostorima, tako da Atheist Rap već godinama unazad puni klubove po regionu. 
Svirali su proteklih godina sve veće i značajnije festivale po regionu (EXIT – main stage, INmusic Zagreb – main stage , Belgrade Calling , Beerfest Belgrade, Dirty Old Festival, Viva La Pola, Lent festival –Maribor, Vrlo dobar festival Sarajevo, Pivolend -Skopje, Lake fest Nikšić, Lastovo – otok glazbe, Ritam Evrope, Opatijske Barufe, Koncert godine i mnoge druge), a binu su delili i sa bendovima kao što su NOFX, Bad Religion, Buzzcocks, Die Toten Hosen, Nomeansno, PTTB, Cock Sparrer, The Exploited i Green Day.
Posle više od 28 godina stvaralaštva uz koje su odrastale mnoge generacije na ovim prostorima članovi Atheist Rapa ne posustaju. Naprotiv, koncertno su izuzetno aktivni, samo tokom 2017. godine odsvirali su 42 javna nastupa. Poslednjih godina Ateisti su dosta nastupali po zapadnoj Evropi. 05. 08. 2011. ATHEIST RAP su nastupili u kultnom klubu Barfly u Londonu, a dva dana kasnije kao jedini predstavnici ex-YU prostora na Rebellion festivalu u Blekpulu, koji je protekao u obeležavanju jubileja 35 godina postojanja punk pokreta u Britaniji i svetu. U oktobru 2016. godine Atheist Rap su realizovali Survival turneju po Austriji, Nemačkoj i Češkoj tokom koje su nastupili u 12 različitih gradova, a godinu pre u aprilu 2015. su imali devetnaestodnevnu turneju po Nemačkoj.
Članovi Atheist Rapa su akteri srpsko-kanadskog dokumentarnog filma „SLAUGHTER NICK FOR PRESIDENT“ (Slotera Nika za predsednika) koji je osvojio nagradu za najbolji dokumentarni film na 10. ZAGREB FILM FESTIVALU 2012. godine. 
Do sada iza sebe imaju 6 studijskih albuma, 1 best of album, DVD live izdanje i album izdat uz monografiju objavljenu povodom 20 godina postojanja benda.
Atheist Rap nastupa u sastavu: Vladimir Radusinović – Radule (gitara i vokal), Aleksandar Popov – dr Pop (vokal), Aleksandar Milovanov – Atzke (bubnjevi), Zoran Lekić – Leki (bas gitara). 
Poslednji album pod nazivom „Überlauf“ objavljen je krajem 2015. godine za izdavačku kuću „Lampshade media“ u digitalnom formatu i na CD-u, a vinilno izdanje je u maju 2016. objavio hrvatski izdavač PDV records.

M.N. / Izvor: Gkc Užice, naslovni foto Atheist Rap, promo