Muzika

Koncert Aleksandre Asye Radonjić na Arlemm-u: 19. jul

Posted: 19. jula 2018. u 00:58   /   by   /   comments (0)

Aleksandra Asye Radonjić održaće koncert za posetioce Arlemm-a 19. jula u amfitetatru kod crkve Sv. Ahilija sa početkom u 20, 30 časova.

Aleksandra Asya Radonjić (vokal i gitara) iznosi široku paletu žanrova iz svetske muzičke baštine na četrdeset i četiri jezika, nastojeći da publiku upozna sa različitim kulturama i da donese ugođaj vanvremenosti i vanprostornosti, te da kroz poetiku ukaže na neke od iskonskih vrednosti. Repertoar sačinjavaju pesme starih kultura, zatim boemski klasici i jazz standardi.
Samostalno započevši ovu muzičku priču pre više od deset godina, Aleksandru su upravo pesme i odvele na putovanja, te je bila prepoznata i pred izvornim govornicima, naslednicima i poznavaocima kako tradicionalne, tako i savremene muzike na njihovom matičnom tlu.
Nastupala je u raznim umetničkim postavama, pozorišnim predstavama, filmovima, festivalima, održala mnogo koncerata samostalno i u saradnji sa domaćim i stranim umetnicima.
Pored svog zalaganja za očuvanje manirskog pevanja različitih stilova (poput enka, sufi, fado, rebetika, maluf itd.), Aleksandra se bavi komponovanjem, produkcijom i pisanjem.

M.N. / Izvor: Arlemm