Najava, Plus

Književni program na Arlemm-u: Dejan Aleksić i Milan Ružić, 29. jul

Posted: 29. jula 2019. u 09:25   /   by   /   comments (0)

Književni program na ovogodišnjem Arlemm-u nastavlja se gostovanjem Dejana Aleksića i Milana Ružića u ponedeljak, 29. jula na Večeri besedništva. Program počinje od 20,30 časova u amfiteatru kod porte crkve Svetog Ahilija, a u slučaju lošeg vremena održaće se u Sokolskom domu.Gost večeri je Dramska družina Osnovne škole u Visokoj „Tračak zračka“.

 Planirano gostovanje  Matije Bećkovića se otkazuje zbog neplaniranih okolnosti lične prirode akademika koji je organizatoru i publici uputio izvinjenje.

Dejan Aleksić (1972) Pesnik, autor književnosti i pozorišnih komada za decu.Objavio je knjige pesama: Potpuni govor (1995), Dokazivanje senke (1996), Svagdašnji čas (2000), Sobna mitologija (2003), Posle (2005), Dovoljno (2008), Igrokazi (2009), Priča o dobroj metli (2010), Okno (2011), Jedino vetar (2011), Isidora i zub (2012), Baš je dobro roditi se (2012, slikovnica), Biti (2013), Koga se tiče kako žive priče (2013), Cipela na kraju sveta, Luka iz oluka, Bojan Mrvica i zakopano blago, Zagonetka retka zvana arhitekta Mali oglasi i još po nešto (2014). Knjige za decu: Dugme bez kaputa (pesme, 2002), Pustolovine jednog zrna kafe (poema, 2004), Kad se razboleo petak (pesme, 2006), Nežna pesma o nežnom vetru Duvoljubu (poema, 2006), Na primer (pesme i priče, 2006), Božićna priča (poema, 2007), Muzika traži uši (priče, 2008). Za svoje stvaralaštvo dobio je brojne nagrade i priznanja: „Brankova nagrada“, „Prosvetina nagrada“, nagrada „Matićev šal“, nagrada „Branko Miljković“, nagrada „Meša Selimović“ nagrada „Politikin zabavnik“ (dva puta), nagrada „Neven“ (dva puta), Nagrada Sajma knjiga u Banjaluci – „Gomionica“ (dva puta), Nagrada Radio Beograda (dva puta), „Nagrada Zmajevih dečjih igara za izuzetan stvaralački doprinos savremenom izrazu u književnosti za decu“, „Risto Ratković“, Srebrno Gašino pero (dva puta). Član je Srpskog književnog društva. Živi u Kraljevu. Radi kao glavni i odgovorni urednik u izdavačkoj delatnosti Biblioteke

 Milan Ružić, rođen 4. maja 1988. godine u Čačku. Osnovne i master studije završio na Filološkom fakultetu u Beogradu na katedri za opštu lingvistiku. Književnik i kolumnista, živi i radi u Lučanima. Stalni je saradnik Iskre, elektronskih novina koje je osnovao Emir Kusturica.

M. Milićević, Izvor: Arlemm

Uslovi korišćenja: Internet sajt i svi tekstovi, logotipi, grafika, slike, audio materijal i ostali materijal na ovom internet sajtu (u daljem tekstu: Sadržaj), jesu autorsko pravo ili vlasništvo Portala Pasaž, ili su na internet sajt postavljeni uz dozvolu vlasnika ili ovlašćenog nosioca prava. Korišćenje Sadržaja, osim na način opisan u ovim uslovima korišćenja, bez pisane dozvole vlasnika Sadržaja je strogo zabranjeno. Portal Pasaž će zaštiti svoja autorska prava, svoja prava intelektualne svojine i ostala srodna prava, kao i druga prava, u najvećoj meri dozvoljenoj zakonom, uključujući i krivično gonjenje