Najava, Umetnost

Književni portet Valentine Zlatanović Marković

Posted: 12. novembra 2019. u 21:40   /   by   /   comments (0)

U Narodnoj biblioteci Užice u sredu, 13. novembra, biće predstavljen Književni portet Valentine Zlatanović Marković, profesorke srpskog jezika i književnosti u Medicinskoj školi u Užicu, doktora filoloških nauka i autorke velikog broja različitih književnih dela. Po rođenju Vranjanka, Valentina Zlatanović Marković je najveći deo svog književnog rada iznedrila u Užicu, paralelno sa radom na obrazovanju niza generacija učenika u Medicinskoj školi gde sa svojim saradnicima, u najvećem broju, učenicima, kroz Kreativni tim, posvećeno radi na organizaciji niza kulturnih i humanitarnih sadržaja u školi i lokalnoj zajednici.

Valentina Zlatanović Marković je i, pored naučno istraživačkih radova iz oblasti za koju se profesionalno opredelila i koje je objavljivala u stručnim časopisima, autor brojnih poetskih, satiričnih, dramskih i pripovedačkih ostvarenja.

O stvaralaštvu ove posvećene profesorke i autorke na predstojećem književnom događaju govoriće prof dr. Goran Maksimović.

Početak književne večeri je u 19 časova.

M. Nikolić

Uslovi korišćenja: Internet sajt i svi tekstovi, logotipi, grafika, slike, audio materijal i ostali materijal na ovom internet sajtu (u daljem tekstu: Sadržaj), jesu autorsko pravo ili vlasništvo Portala Pasaž, ili su na internet sajt postavljeni uz dozvolu vlasnika ili ovlašćenog nosioca prava. Korišćenje Sadržaja, osim na način opisan u ovim uslovima korišćenja, bez pisane dozvole vlasnika Sadržaja je strogo zabranjeno. Portal Pasaž će zaštiti svoja autorska prava, svoja prava intelektualne svojine i ostala srodna prava, kao i druga prava, u najvećoj meri dozvoljenoj zakonom, uključujući i krivično gonjenje.