Sport

KK Sevojno Atria: Sa turnira na turnir, uspeh za uspehom

Posted: 5. maja 2019. u 11:03   /   by   /   comments (0)

Sedmi po redu međunarodni košarkaški turnir “Šampion“ u organizaciji KK „Šampion“ iz Užica održan je u Užicu proteklog vikenda, a  završio se pobedom gostiju iz Nikšića, KK „Anagastum“ koji su u finalu pobedili ekipu KK „Sevojno Atria“. U konkurenciji sedam ekipa: ”KK “Mladost” Ub,KK “Ivanjica” ,KK “Rogatica” BiH,KK” MZT” S.Makedonija,KK “Anagastum” Crna Gora,BC CSS “Bega” Rumunija, ekipe domaćina KK “Šampion”, Sevoničani su postigli više nego odličan rezultat osvojivši drugo mesto, iako su ambicije mladih košarkaša, nakon pobeda u kvalifikacijama, pokazalo se u završnoj utakmici, bile daleko veće od učinka. Naime, nakon dve  ubedljive pobede, u utakmicama sa ekipama iz Bosne i Hercegovine, KK Rogatica, rezultatom 72:44, i Makedonije, KK “MTZ”.59:32, kao i tesne pobede sa dramatičnim završetkom u duelu sa ekipom “Mladosti” iz Uba, 73:72. Sevojničani su se našli u finalu.

U završnici turnira,  po oceni trenera Duška Mićića, podbacili su kao kompletan tim sa izuzetkom kapitena Milosavčevića, u utakmici sa Nikšićanima koji su ih savladali ubedljivim rezulatatom 36:66. Uz razočaranje u sopstveni učinak, nakon što su se smirile adrenalinske strasti, Sevojničani, uz lekciju iz ovog finala, koju su sasvim sigurno naučili na nimalo bezbolan, ali sportski način, ne treba zaboraviti da su na ovaj turnir došli sa nedavno završenog takmičenja u Vrnjačkoj Banji,takođe finala jakog turnira „Basket 4 kids“ gde su osvojili vicešampionsku titulu. Takođe, nauk iz utakmice sa Nikišićanima u Užicu, po oceni trenera Mićića “sastavni je deo svakog sportskog takmičenja i deo je sazrevanja u odgovornu i sportski zrelu osobu, koji bi trebalo da pomogne u daljim takmičenjima”. A niz takmičenja za mlade košarkaše Sevojna se ne prekida,pa se dinamika nastupa na turnirima nastavlja se učešćem na regionalnom turniru pobednika u Sežani u Sloveniji gde odlaze na poziv organizatora.

M.Milićević/ Foto: Duško Ostojić

Uslovi korišćenja: Internet sajt i svi tekstovi, logotipi, grafika, slike, audio materijal i ostali materijal na ovom internet sajtu (u daljem tekstu: Sadržaj), jesu autorsko pravo ili vlasništvo Portala Pasaž, ili su na internet sajt postavljeni uz dozvolu vlasnika ili ovlašćenog nosioca prava. Korišćenje Sadržaja, osim na način opisan u ovim uslovima korišćenja, bez pisane dozvole vlasnika Sadržaja je strogo zabranjeno. Portal Pasaž će zaštiti svoja autorska prava, svoja prava intelektualne svojine i ostala srodna prava, kao i druga prava, u najvećoj meri dozvoljenoj zakonom, uključujući i krivično gonjenje.