Muzika, Vesti

Kelti održali sjajan koncert pred užičkom publikom

Posted: 19. avgusta 2015. u 20:59   /   by   /   comments (0)

Proteklog vikenda u punoj bašti GKC-a održan koncert grupe “Orthodox Celts” koja je provetrila užičku muzičku scenu i svojim nastupom napravila sjajnu atmosferu.
Iako je koncert počeo sa skoro pedeset minuta zakašnjenja publika se prilično zagrejala za svirku i veselo pozdravila beogradski bend koji je otvorio koncert pesmom “Whiskey in the jar.”
“U Užicu nastupamo posle dužeg vremena, hajde da zaboravimo to što pre i u svakom slučaju manje priče a više svirke, da nadoknadimo sve u međuvremenu”- istakao je Aca Seltik frontmen benda.
Bend je nastavio svirku pesmom “Nancy Whiskey” koja je tekla kao u potocima viskija i slivala se u grla publike koja ju je zdušno prihvatila.
U međuvremenu su nastale još neke nove pesme, taj novi disk će uskoro izaći nadam se, a to nas neće sprečiti da odsviramo po neku novu večeras kao što je singl sa našeg novog albuma a pesma se zove “Save me “- rekao je Aca

tekst

foto: FB strana GKC

Nizale su se pesme od “Irish Rovers “ preko “Sparrow song” a publika ih je prihvatla pevajući u glas dok su se dobre vibracije širile i koncert nastavljao dalje u noć.
“Postoje gradovi u kojima u kojima treba odsvirati ovu pesmu, a Užice je jedan od njih”- rekao je Aca Seltik najavljujući pesmu “Dirty old town .“
Nakon pesme “Far Away” atmosfera je uzavrela, a publika je nastavila uz ples prateći bend povicima i aplauzima. Nakon pesme je i usledila šutka u prvim redovima koju su započeli najmlađi posetioci sa namerom da se zabave i daju pečat ovoj svirci praveći prepoznatljivu atmosferu koja dolikuje ovakvim koncertima.
Za sam kraj odsvirali su i “Drinkin song” , a svi prisutni su pevajući nazdravljali bendu. Nakon nje uz povike na bis grupa je izašla ponovo na binu i dala pečat ovom koncertu koji je nakon dugih godina ponovo vratio Kelte i predstavio ih u punom sjaju u našem gradu.

P. Marković