Društvo

Katamaranima kroz Ovčarsko- kablarsku klisuru

Posted: 3. jula 2019. u 21:17   /   by   /   comments (0)

Uživanje u lepotama Ovčarsko kablarske klisure moguće je iz perspekive koju pruža plovidba katamaranima, a za panoramsko razledanje na ovakav način pobrinula se Turističke organizacija Čačka koja organizuje plovidbe tokom jula i avgusta. Redovni polasci katamarana organizovani su subotom i nedeljom, a mesto polaska je kod letnje bašte restorana Dom u Ovčar Banji. Katamarni polaze u 12 , 14, 30 i 17 časova a plovidba pravcem Ovčar Banja- Međuvršje sa povratkom na polaznu stanicu traje dva sata.

Od 1. avgusta polasci će biti organizovani dva puta dnevno, od 12 i 14, 30 časova. Pre planiranja puta potrebno je proveriti da li u željenim terminima putovanja ima mesta.

Osim vikendom katamaranima je moguće zaploviti i radnim danom, ali samo uz mogućnost njegovog zakupa. Kapacitet jednog ovakvog plovila je 12 osoba, ali se mogu spojiti pa je moguće da rekom krene grupa do 24  osobe. Za zakupljene katamarane moguć je dogovor o mestu polaska: iz Ovčar Banje ili Međuvršja, a može se zakazati i pristajanje radi posete manastiru Nikolje. Grupu je potrebno najaviti i rezervisati termin najmanje dva dana pre realizacije programa putovanja. Organizator, TO Čačka,  može otkazati planirano putovanje u slučaju nepovoljnih vremenskih ili hidroloških prilika uz procenu o ugroženosti bezbednosti putnika i članova posade.

Više informacija može se dobiti putem telefona: 032 55 96 366; 032 343 721; 064 644 6053; 064 647 6938; 064 647 69 40

M.N. / Izvor: JU TO Čačak

Uslovi korišćenja: Internet sajt i svi tekstovi, logotipi, grafika, slike, audio materijal i ostali materijal na ovom internet sajtu (u daljem tekstu: Sadržaj), jesu autorsko pravo ili vlasništvo Portala Pasaž, ili su na internet sajt postavljeni uz dozvolu vlasnika ili ovlašćenog nosioca prava. Korišćenje Sadržaja, osim na način opisan u ovim uslovima korišćenja, bez pisane dozvole vlasnika Sadržaja je strogo zabranjeno. Portal Pasaž će zaštiti svoja autorska prava, svoja prava intelektualne svojine i ostala srodna prava, kao i druga prava, u najvećoj meri dozvoljenoj zakonom, uključujući i krivično gonjenje.