Plus

Jovan Maljoković i Balkan Salsa Bend na Arlemm-u 1. avgusta

Posted: 31. jula 2019. u 21:47   /   by   /   comments (0)

Poznati džez saksofonista, kompozitor i aranžer, Jovan Maljoković i njegov Balkan Salsa Bend prirediće koncert pod nazivom Veče latino muzike na Arlemm-u 1. avgusta sa početkom od 20, 30 časova u amfitetru kod porte crkve Sv. Ahilija.
Maljoković je jedan od najplodnijih džez autora u Srbiji i do sada je objavio deset autorski albuma sa prepoznatljivim spojem džeza i tradicionalne muzike
-Etno muzika je naročit vid komunikacije medju raznolikim kulturama. To je mogućnost za ljude širom sveta da se bolje razumeju. Kao što svaka regija ima svoju specifičnu kuhinju, ona ima i svoj specifičan “muzički sos”, rekao je Maljoković u jednom intervjuu.
Jovan Maljokovići njegov Balkan Salsa Band predstavljali su Srbiju na brojnim evropskim džez festivalima. Izdvajaju se nastupi na Rottweil Jazz Festival-u (Nemačka), Festivalima kultura u Beču i Luksemburgu, Festivalu Django Rajnhart (Reinhardt) kraj Pariza i, naravno, na prestižnom Montreux Jazz Festivalu (Švajcarska), gde je oko 2000 ljudi kraj koncerta dočekalo na nogama. Godine 2004. su, muzički, predstavljali SCG na Olimpijadi u Atini.
Jedan je od osnivača i umetnički direktor Valjevskog džez festivala. Ovaj festival traje vec dvadeset pet godini jedini je u Srbiji koji okuplja isključivo domaće džez muzičare. Maljokovićje svirao na brojnim albumima naših poznatih pop i rok izvođača. Oliver Mandić, Zdravko Čolić, Bijelo dugme, Vampiri, Piloti …samo su neki od njih. Četiri godine je bio solista u orkestru Gorana Bregovića, sa kojim je nastupao na najznačajnijim evropskim scenama. Komponovao je muziku za pozorište i televiziju.
Pre početka koncerta na Gradskom trgu biće održana revija i dodela diploma polaznicima kreativnih radionica Arlemm Extrime Intimo.
Ulaz na sve Arlemm-ove programe je slobodan.

M. N. / Foto: J. Maljoković, promo

Uslovi korišćenja: Internet sajt i svi tekstovi, logotipi, grafika, slike, audio materijal i ostali materijal na ovom internet sajtu (u daljem tekstu: Sadržaj), jesu autorsko pravo ili vlasništvo Portala Pasaž, ili su na internet sajt postavljeni uz dozvolu vlasnika ili ovlašćenog nosioca prava. Korišćenje Sadržaja, osim na način opisan u ovim uslovima korišćenja, bez pisane dozvole vlasnika Sadržaja je strogo zabranjeno. Portal Pasaž će zaštiti svoja autorska prava, svoja prava intelektualne svojine i ostala srodna prava, kao i druga prava, u najvećoj meri dozvoljenoj zakonom, uključujući i krivično gonjenje