Plus

Javni poziv vizuelnim umetnicima za realizaciju svojih ideja na ARLEMM-u

Posted: 17. aprila 2019. u 14:47   /   by   /   comments (0)

Ariljska letnja muzička manifestacija krenula je već početkom godine sa pripremom ovogodišnjih programa, a kako se vreme održavanja ARLLEMMa približava tako se i intenzvira uobličavanje programskih sadržaja. Kao i prethodnih godina, organizator Arlemm-a, udruženje Muzikus iz Beograda , uputilo je poziv svim vizuelnim umetnicima koji žele da neku od svojih ideja realizuju upravo na ovoj manifestaciji.

Pre dve godine, u centru grada, švedska umetnica srpskog porekla Ana Pajević oslikala je mural, akademski vajar Vera Stanarčević izradila je delo „Pozdrav“ koje je trajno postavljeno na ostrvu Uski Vir, a akademski slikar Nebojša Stepanović svojim idejama i radovima ulepšavao je ostrvo tokom festivalskih dana.

ARLEMM se realizuje u jedinstvenoj sredini, koja spaja srednjevekovnu varošicu Arilje, njene divne prirodne lepote, netaknutu prirodu i kreativnost mladih umetnika. Sve to rezultiralo je prethodnih godina nizom umetničkih dela, koja su ostala kao svojevrstan trag i uspomena gradu Arilju na našu manifestaciju. Inspirativna atmosfera Arlemm-a uz , isti takve prostore u kojima se realizuju programi, odlična su prilika ali i izazov i za predstavljanje i realizaciju različitih ideja vizuelne umetnosti.

Pozivaju se  svi zainteresovani umetnici da svoje ideje i predloge pošalju na mejl adresu office@arlemm.rs do 15.6.2019.g.
Najbolje predloge izabraće stručna komisija, nakon čega će se  predstaviti i široj javnosti.

M.Nikolić / Foto: Arlemm, promo, autor: Nemanja Đorđević

 

Uslovi korišćenja: Internet sajt i svi tekstovi, logotipi, grafika, slike, audio materijal i ostali materijal na ovom internet sajtu (u daljem tekstu: Sadržaj), jesu autorsko pravo ili vlasništvo Portala Pasaž, ili su na internet sajt postavljeni uz dozvolu vlasnika ili ovlašćenog nosioca prava. Korišćenje Sadržaja, osim na način opisan u ovim uslovima korišćenja, bez pisane dozvole vlasnika Sadržaja je strogo zabranjeno. Portal Pasaž će zaštiti svoja autorska prava, svoja prava intelektualne svojine i ostala srodna prava, kao i druga prava, u najvećoj meri dozvoljenoj zakonom, uključujući i krivično gonjenje.