Plus

Javni čas o životu i delu Milana Konjovića povodom zatvaranja izložbe u Čačku

Posted: 2. maja 2019. u 09:40   /   by   /   comments (0)

Povodom zatvaranja izložbe radova Milana Konjovića u Umetničkoj galeriji “Nadežda Petrović” u Čačku u nedelju 5. maja od 19 časova biće održan javni čas na temu “Milan Konjović- život i delo” . O životu i delu jednog od naših najvećih umetnika dvadesetog veka govoriće kustos Umetničke galerije “Nadežda Petrović” Daniel Mikić.

Slike Milana Konjovića bile su dostupne čačanskoj publici od 11. aprila i tematski je bila određena delima velikog slikara nastalim u period 1933-1940 u Dubrovniku, Mlinima i Cavtatu. Publici je predstavljeno 29 Konjovićevih dela iz njegove najzrelije “crvene” faze, a izložba je realizovana u saradnji sa Galerijom “Milan Konjović” iz Sombora.

M.Nikolić/Umetnička galerija “Nadežda Petrović”

Uslovi korišćenja: Internet sajt i svi tekstovi, logotipi, grafika, slike, audio materijal i ostali materijal na ovom internet sajtu (u daljem tekstu: Sadržaj), jesu autorsko pravo ili vlasništvo Portala Pasaž, ili su na internet sajt postavljeni uz dozvolu vlasnika ili ovlašćenog nosioca prava. Korišćenje Sadržaja, osim na način opisan u ovim uslovima korišćenja, bez pisane dozvole vlasnika Sadržaja je strogo zabranjeno. Portal Pasaž će zaštiti svoja autorska prava, svoja prava intelektualne svojine i ostala srodna prava, kao i druga prava, u najvećoj meri dozvoljenoj zakonom, uključujući i krivično gonjenje.