Umetnost

Izložba radova užičkih studenata fakulteta i akademija umetnosti u Gradskoj galeriji Užice

Posted: 14. avgusta 2019. u 10:59   /   by   /   comments (0)

Radovi užičkih studenta na akademijama i umetničkim fakultetima biće otvorena u Gradskoj galeriji Užice u četvrtak, 15. avgusta od 19 časova.

Na tradicionalnoj izložbi koja se ove godine organizuje po 25. Put pod nazivom „Oni koji dolaze“ radove će izložiti : Nadežda Pavlović, Ana Pavić, Anđelina Radošević, Ivana Milosavljević, Kristina Božoviić, Kristina Simović, Tijana Vasilijević, Lazar Tasić, Vladan Marjanović, Marija Ranković i Branko Jevđović.

Pored  podrške koju na ovaj način mladim umetnicima na početku karijere pruža lokalna galerija dajući im mogućnost da paralelno sa obrazovanjem stiču i izlagačko iskustvo, izložba predstavlja i reprezent trenutnih trendova na akademskom nivou a u okviru fakulteta i akademija u Novom Sadu, Beogradu, Trebinju i dr. Istovremeno, ova izložba koja svake godine privlači pažnju domaće publike, jedan je od načina i da se Užice bolje upozna sa svojim kreativnim potencijalom.

M. N. / Foto: Dragan Karadarević

Uslovi korišćenja: Internet sajt i svi tekstovi, logotipi, grafika, slike, audio materijal i ostali materijal na ovom internet sajtu (u daljem tekstu: Sadržaj), jesu autorsko pravo ili vlasništvo Portala Pasaž, ili su na internet sajt postavljeni uz dozvolu vlasnika ili ovlašćenog nosioca prava. Korišćenje Sadržaja, osim na način opisan u ovim uslovima korišćenja, bez pisane dozvole vlasnika Sadržaja je strogo zabranjeno. Portal Pasaž će zaštiti svoja autorska prava, svoja prava intelektualne svojine i ostala srodna prava, kao i druga prava, u najvećoj meri dozvoljenoj zakonom, uključujući i krivično gonjenje