Plus

Izložba radova i početak rada ovogodišnje likovne kolonije u Arilju: 2. avgust

Posted: 1. avgusta 2017. u 23:23   /   by   /   comments (0)

Ovogodišnja likovna kolonija u Arilju, u organizaciji Narodne biblioteke Arilje,  zvanično će početi sa radom otvaranjem izložbe sa prethodne kolonije u sredu 2. avgusta u Gradskoj galeriji u 19 sati. Likovna publika i lјubitelјi umetnosti će prvi imati priliku da vide prošlogodišnje radove koji su tokom sedmodnevnog rada na kolniji iznedrili umetnici – slikari : Miroslav Babić, Slavenka Kovačević Tomić, Vesna Tatar, Dobrinka Stojić, Brana Lučić, Suzana Vučković i vajar Velimir Karavelić.

Likovna kolonija, deveta po redu u organizaciji Narodne biblioteke Arilјe, biće održana u periodu od 2.do 8. avgusta. Ovogodišnja kolonija okupiće umetnike iz više gradova u Srbiji i regiona koji će tokom boravka u našem gradu stvarati nova umetnička dela inspirisani motivima iz naše sredine ili sopstvenom maštom. Oni će raditi u prostoru Gradske galerije koja će im poslužiti kao atelјe.

Ove godine Narodna biblioteka Arilјe i naš grad, ugostiće sledeće slikare : Gorana Popovića iz Beograda, Mariju Ružičić iz Kragujevca, Dejana Krgu iz Beograda, Jelenu Badnjevac Ristić iz Pančeva, Angelinu Janjušević Đoković iz Nikšića, Zorana Kovačevića iz Tuzle i našu sugrađanku Branu Lučić.

Umetnici svake godine obogaćuju fond Narodne biblioteke delima koja nastaju na koloniji pa se tako fond iz godine u godinu uvećava i postaje sve bogatiji i raznovrsniji. Da bi umetnost bila dostupnija široj publici, Narodna biblioteka ima višegodišnju praksu da umetnička dela pozajmlјuje javnim ustanovama i preduzećima u našem gradu koja oplemenjuju njihov radni prostor.

S. Jovašević