Umetnost, Vesti

Izložba „Neimenovani fragmenti“ realizovana u KC Požega dobila Politikinu nagradu

Posted: 13. januara 2016. u 22:21   /   by   /   comments (0)

Nagrada Politike za najbolju izložbu 2015. godine pripala je umetničkom paru Doplgenger: Isidori Ilić i Bošku Prostranu, za izložbu “Neimenovani fragmenti” realizovanu u Gradskoj galeriji Požega (15. septembar- 6.oktobar) i Galeriji Doma kulture Studentski grad (decembar 2015).
Žiri za izbor ovogodišnje nagrade za mlade stvaraoce u oblasti likovnog stvaralaštva ustanovljene pre 73. godina sačinjavali su: Ljiljana Ćinkul (predsednik), Jerko Denegri, Stevan Vuković, Vesna Roganović i Marija Đorđević. Odluka da “Neimenovani fragmenti “ ponesu naslov najbolje izložbe u 2015. doneta je većinom glasova.
“Neimenovani fragmenti” su proglašeni i za najbolju izložbu gostujućih likovnih stvaralaca u Užicu i okolini za 2015. i na našem portalu. Kako je ekipa portala Pasaž bila na otvaranju ove izložbe, u čast i uz čestitke  umetnicima  i Umetničkom savetu Gradske galerije Požega koji je ovu postavku u KC Požega omogućio, navodimo link teksta sa otvaranja izložbe Doplgengera:https://www.google.rs/search?q=https://pasaz.rs/istorijski-dokumenti-i-televizijska-manipulacija-neimenovani-fragmenti-doplgengera/.&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=i0OXVrO1MYfyaO_SocgC

M.N.