Vesti

Izložba fotografija Ruskog geografskog društva

Posted: 3. novembra 2019. u 17:41   /   by   /   comments (0)

U Istorijskom arhivu Užice, u ponedeljak, 4. novembra, u 18 časova, biće otvorena izložba Ruskog geografskog društva koja predstavlja radove finalista i pobednika III Sveruskog foto-konkursa „Najlepša zemlja”. Godišnji foto-konkurs posvećen je očuvanju divlje prirode Rusije i vaspitanju brižljivog odnosa prema životnoj sredini kroz umetnost fotografije.

Godišnji foto-konkurs „Najlepša Rusija“ koji se od 2016. održava svake godine, okuplja autore svih starosnih grupa, koji mogu biti iz bilo koje zemlje, a jedini uslov je da fotografije budu napravljene na teritoriji Rusije. Cilj foto-konkursa je očuvanje izvorne prirode Rusije i vaspitanje brižljivog odnosa prema životnoj sredini kroz umetnost fotografije.

Na foto-konkursu 2017. učestvovalo je 11.000 fotografa sa preko 52.000 fotografija. Radove ocenjuje žiri na čelu sa Sergejem Šojguom, predsednikom Ruskog geografskog društva, dok nagradu publike dodeljuju javnim glasanjem posetioci sajta photo.rgo.ru. Izložba fotografija finalista i pobednika konkursa putuje širom sveta, a organizator veruje da će se i publika u Užicu uveriti da je Rusija najlepša zemlja.

Izložba se otvara u okviru Jugoslovenskog pozorišnog festivala. Ulaz je slobodan.

M.M. / Izvor: Istorijski arhiv Užice

Uslovi korišćenja: Internet sajt i svi tekstovi, logotipi, grafika, slike, audio materijal i ostali materijal na ovom internet sajtu (u daljem tekstu: Sadržaj), jesu autorsko pravo ili vlasništvo Portala Pasaž, ili su na internet sajt postavljeni uz dozvolu vlasnika ili ovlašćenog nosioca prava. Korišćenje Sadržaja, osim na način opisan u ovim uslovima korišćenja, bez pisane dozvole vlasnika Sadržaja je strogo zabranjeno. Portal Pasaž će zaštiti svoja autorska prava, svoja prava intelektualne svojine i ostala srodna prava, kao i druga prava, u najvećoj meri dozvoljenoj zakonom, uključujući i krivično gonjenje.