Umetnost, Vesti

Heartefaktova Letnja škola produkcije, umetnosti i kulture u Bajinoj Bašti

Posted: 26. avgusta 2015. u 15:59   /   by   /   comments (0)

U Bajinoj Bašti 26. avgusta počinje Hartefaktova Letnja škola produkcije, umetnosti i kulture koja će u narednih sedam dana okupiti mlade iz celog regiona koji se bave brojnim oblastima umetničkog stvaralaštva. Posle dobrih iskustava Škole održane 2012. godine na Kopaoniku, ove godine Letnja škola se organizuje po drugi put. Tema škole je odnos umetnika, umetničkog dela i produkcije. Letnja škola je organizovana kao proces učenja kroz praksu timskog stvaralačkog procesa.
Polaznici će imati jedinstvenu priliku da učestvuju u interaktivnim predavanjima istaknutih stručnjaka koji čine predavački tim škole, kao što su Aja Jung, direktorka Nacionalne fondacije za igru, Jasna Dimitrijević, direktorka Kolarčeve zadužbine, Jelena Knežević, izvršna direktorka Bitef teatra, Radovan Kupres, kreativni direktor Luna TBWA i Vladimir Dekić, direktor Ansambla „Kolo“.
Škola je nastala iz potrebe za stručnim kadrovima koji bi se bavili produkcijom u oblasti izvođačkih i vizuelnih umetnosti u Srbiji i regionu. Polaznici će tokom 6 dana trajanja škole biti i u prilici da steknu znanja u oblasti značaja učešća u projektima EU u oblasti kulture, kao i menadžmenta i razvoja publike kroz kreiranje novih inicijativa u institucijama kulture. Osim konkretnih znanja iz prakse polaznici postaju i deo mreže saradnika Hartefakta i partnerskih organizacija iz regiona.
Letnja škola produkcije, umetnosti i kulture je nastala u saradnji sa organizacijom Akademska scene iz Bajine Bašte, a projekat je podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja Vlade Republike Srbije.

M.N. / izvor: Heartefakt