Sport, Vesti

Golovima Jacobsa Sloboda trijumfovala nad Loznicom

Posted: 20. septembra 2015. u 11:51   /   by   /   comments (0)

U subotu 19. septembra na Gradskom stadionu u Užicu sa početkom u 16.30 časova odigrana je utakmica između FK “Sloboda” Užice i FK “Loznica” Loznica.
Užičani su zasluženo pobedili ekipu gostiju rezultatom ( 2:0 ), a igrač utakmice je bio mladi Nigerijac E. E. Jacobs koji je postigao dva gola za ekipu Slobode. Svojom igrom se istakao i fudbaler domaćih Vukojičić koji je imao više sjajnih asistencija na utakmici.


Prvi gol je pao u 81. minutu nakon akcije po desnoj strani kada je Vukojičić uputio centaršut Emerumu koij je bio sam u šesnaestercu gostiju. Sjajnim šutem sa 14. metara uputio je loptu koja se našla iza leđa golmana Divca. Drugi gol je došao u 85. minutu kada je na sredini terena E. E. Jacobs oduzeo loptu od Savića i krenuo sam u prodor po levoj strani fudbalera Loznice. Savladavši odbrambenog igrača šutirao je na gol i matirao još jednom golmana gostiju Divca za konačan rezultat od 2 : 0 za Slobodu.

Sloboda je imala terensku inicijativu i dve šanse u prvom delu meča. Posle prekida u 24. minutu i centaršuta sa desne strane lopta je došla na glavu Babića koij ju je plasirao iznad prečke sa nekih 5 metara od gola. U 40. Minutu nakon akcije po desnoj strani fudbaler Slobode Dolmagić je prošao odbrambenog igrača Loznice i centrirao Vukojičiću u šesnaesterac gostiju. Nakon prvog šuta Vukojičić je bio blokiran, a drugi pokušaj ostao je takođe bez uspeha, jer ga je svojom intervencijom sprečio golman gostiju Divac.
U drugom poluvremenu Sloboda je nastavila da vrši pritisak.

U 52. minutu Vukojičić je sa leve strane centrirao E. E. Jacobsu u šesnasterac gostiju, a on je glavom pasirao loptu pored leve stative u golaut. Sloboda je zapretila i u 79. minutu nakon izvedenog kornera loptu glavom zahvatio je Ćosović, ali je golman Loznice Divac sprečio ovaj pokušaj fudbalera Slobode da ugroze njegov gol.


Trener FK Loznice Obradović Duško čestitao je ekipi Slobode i prokomentarisao je tok utakmice:
—Utakmica je bila tvrda sa više borbe nego kvaliteta u nekih osamdeset minuta do kada smo kontrolisali igru. Kvalitetom pojedinca u zadnjih deset minuta i nepažnjom naše odbrane primili smo dva gola i na kraju zasluženo je pobedlia Sloboda.–
Trener FK Slobode Ristanović Predrag čestitao je svojim fudbalerima na vrednoj pobedii izneo svoje mišljenje u vezi jučerašnjeg meča:
—Složio bih se sa svojim kolegom da je veći deo utakmice bio u izjednačeno j igri, ali bez pravih šansi za postizanje gola. Ulaskom Emeke u igru dobili smo na probojnosti i on je svojim kvalitetom rešio utakmicu. Znali smo šta nas čeka, jer dve vezane utakmice teško se dobijaju. Uspeli smo da osvojimo šest bodova i da se primaknemo gornjem delu tabele i nadam se da će i u narednim utakmicama naša ekipa pružati dobre partije.–

Žuti kartone na utakmici su dobili fudbaleri FK Loznice: Božić, Savinović i Đurić.
FK SLOBODA:
Tasić Z. Nikola, Marjanović, Vučković, Babić, , Jeremić ( od 52. Minuta E.E. Jacobs), Vidić, Miličić, Đurić
( od 84. minuta Tasić D. Nikola ), Dolmagić ( od 71. Minuta Ćosović ), Đorđević, Vukojićić.
FK LOZNICA:
Divac, Ilić, Savinović, Jevtić, Savić, Krstić, Božić, Janković, Lazić,( od 77. minuta Nikolić), Maksimović( od 86. minuta Obadović), Đurđević (od 55. minuta Đurić).

Predrag Marković
Foto: Petar Ramić