Plus

Festival kratkog igranog filma Bašta fest: 30. jun- 4. jul

Posted: 30. juna 2016. u 15:03   /   by   /   comments (0)

Treći internacionalni Bašta fest, festival kratkog igranog filma, koji se  održava u Bajinoj Bašti, počinje 30. juna i trajaće do nedelje 3. jula.

Na festivalu će  biće prikazana 24 filma iz 14 zemalja koji su odbarani selekcijom žirija od ukupno 700 koliko je pristiglo na konkurs.

Bašta fest je internacionalni festival kratkog igranog filma u Bajinoj Bašti, zamišljen kao godišnja manifestacija koja se održava svakog prvog vikenda u julu i traje četiri dana. Festival je, između ostalog zbog profesije osnivača, usko orijentisan na međusobni rad reditelja i glumaca, a verujemo da će fokus na kvalitetnim glumačkim interpretacijama u budućnosti najviše uticati na pozitivno pozicioniranje Bašta festa među festivalima kratkometražnog filma. Bašta fest je od izuzetnog značaja za decentralizaciju kulture, budući da je usmerio raznolik filmski, muzički i prateći program na ovu regiju. Ideja je od samog početka bila da se neverovatna priroda Bajine Bašte i okoline otvori za što veći broj posetilaca, ali se ide  i ka tome da se ovaj festival pretvori u neku vrstu male kulturne oaze koja pre svega promoviše mlade domaće i internacionalne autore, stavljajući akcenat na kratkefilmove sa autentičnim glumačkim ostvarenjima.

Izvor i foto: Bašta fest