Umetnost, Vesti

„Etnopeja 2015”: Međunarodni festival visoke mode na Zlatiboru

Posted: 14. avgusta 2015. u 13:29   /   by   /   comments (0)

Treću godinu za redom na Zlatiboru se održava Međunarodni festival visoke mode „Etnopeja” u organizaciji kreatorke Vesne Planić a čiji je cilj implementacija etno kulture i umetnosti u najšire slojeve publike ali i upoznavanje svetskih umetnika sa kulturom i običajima Srbije.

4
Na ovogodišnjem festivalu „Etonopeja 2015” koji će se održati od 14. do 16. avgusta održaće se tri revije dizajnera iz Makedonije, Mađarske, Rusije, Belorusije, Rumunije ali  i izložbe, koncerti kao jednako važan  deo programa.
Prvog dana festivala , 14. avgusta , u Kongresnom centru Hotela „Palisad” od 18. časova otvara se izložba fotografija „Arhitektura i etno moda u funkciji očuvanja nacionalnog identiteta” autora dr Aleksandra Badilova, rusko američkog profesora iz Sankt Peterburga. Od 20 . časova na Kraljevom trgu održaće se revija iz Mađarske i Makedonije a nakon revije sledi koncert grupe „So Sabi”.
Drugi dan festivala 15. avgusta od 20. časova biće obeležen revijom dizajnera iz Belorusije, Rusije i Rumunije a nakon nje koncert grupe „Legende”. Festival potom, 16. avgusta zatvara revija dizajnerke iz Belorusije, Ine Jadranski od 20. časova uz koncert Uroša Dojčinovića.

3
Verica Planić,organizator festivala je 1995. pokrenula svoju stilizovanu etno modnu liniju koja je postala i njen zaštitni znak. Pored dizajna bavi se i slikarstvom i poezijom. Član je Udruženja književnika Srbije.

M.N.